Mini vagn

Beställ för 0 SEK mer för att få gratis frakt

Du får fri frakt!

  • Inga produkter i varukorgen.

Den ultimata guiden till perfekta lockar

I blog

Hur man får de perfekta lockarna

Har du lyckan att vara född med antingen lockigt eller vågigt hår eller bara naturligt fall i det? Lockar, vågor och fall är alla vackra hårtyper, men det är också hårtyper som kräver rätt styling för att se bra ut till vardags.

Det finns flera orsaker till att lockigt hår ofta kräver mer uppmärksamhet när det gäller vård och styling än rakt hår. Detta beror på att lockigt hår oftare har en ojämn struktur, vilket kan vara svårare att kontrollera än till exempel rakt hår. Här får en guide för ditt lockiga hår så att du kan göra dig av med de frissiga lockarna - och få dina böljande lockar att se fräschare ut - och inte minst snyggare.

dorte -  frisør

Genomläst av Dorthe Kristensen

- Frisör och tidigare delägare av den prisbelönta frisörkedjan Zoom By Zoom

Dorthe har många års erfarenhet inom frisörbranschen och rådgivning omkring hår och hårvård. Dorthe har med sin yrkeserfarenhet läst igenom detta blogginlägg för att försäkra om hög kvalitet. Detta blogginlägg är yrkesmässigt uppdaterat den 3/1-2023

Varför får jag frissiga lockar?

Lockigt hår är något som de flesta känner till. Särskilt många får kämpa med bråkigt och frissiga håret under vinterns kalla månader, men för personer som har lockar är frissigt hår en helt annan kamp, ​​som oftast måste tas upp året runt. Det beror bland annat på hårfibrernas heterogena form, vilket bidrar till: Lockigt hår tenderar att bli skörare.

Frissigt hår orsakas oftast av det kalla vädret som gör att håret blir torrt och även ibland också tovigt. Att hålla ditt lockiga hår friskt och återfuktat är därför det första steget för att undvika frissighet. Kom dessutom ihåg att använda balsam varje gång du tvättar håret. Om du vill göra ännu mer för att göra håret glänsande kan du använda Repair and Shine Serum och ett hårelixir.

Hur man får de vackraste lockarna

Vet du hur du "tämjer" dina lockar bäst? När du lägger tid på att ta hand om och styla dina lockar tar du fram det bästa i dem. Följ våra 6 tips nedan.

1. Sänk värmen

När du behöver torka eller styla håret, sänk värmen. Det gäller både när du är i duschen, i badkaret och när du använder fönen och andra stylingverktyg som är av värmande slag. Vi rekommenderar att du tvättar håret i ljummet vatten, snarare än i varmt, och att olika stylingverktyg inte används vid temperaturer över 185 grader.

Förutom att undvika för höga temperaturer är det också relevant hur du torkar ditt lockiga hår. När du behöver föna dina lockar kan du använda en universalspridare. En universalspridare kan hjälpa till att göra det som alla med lockigt hår vill: Att framhäva naturliga lockar.

Tänk på att när du använder en universalspridare, sluta då föna precis innan håret är helt torrt. På så sätt undviker du att torka ut lockarna med varmluften mer än nödvändigt.

2. Använd fuktgivande produkter

I samband med styling av lockigt hår finns specialprodukter för lockar som kan hjälpa till att underlätta hela processen. En fördel kan till exempel vara att du använder dig av ett set som specifikt har ditt lockiga hår i åtanke, som ett Twist and Curl-set.

När du tvättar håret är det viktigt att du använder både balsam och schampo som är återfuktande. Eftersom ditt lockiga hår ständigt behöver fukt är det också en bra idé att du regelbundet kommer ihåg att behandla håret med återfuktande produkter, som oljedroppar och Twirl and Curl Styling Cream, eftersom det innehåller närande shea och Aloe Vera.

3. Lägg borsten på hyllan – och använd i stället en kam

När du ska skapa de perfekta lockarna, då är en del av det att slippa burrigt hår. Som sagt, man får krusigt hår när håret är torrt. Om ditt hår är torrt blir det också lättare att bryta när du kammar igenom det med en borste.

Du måste undvika att separera dina lockar från varandra. Därför bör du i stället byta ut din vanliga borste mot en kam. En kam är mer skonsam mot både ditt hår och din hårbotten. Generellt rekommenderar vi att du rätar ut håret medan du är i badet och har en bra hårbehandling eller balsam i. Med en kam minimerar du risken för brutna hårstrån och samtidigt ser du till att ditt hår förblir fuktigt och läckert.

4. Torka håret genom att göra en knut

En knut är det mest effektiva sättet att torka håret om du vill bevara och framhäva dina naturliga lockar så bra som möjligt. Du lägger håret i en knut genom att placera det i en t-shirt eller en mikrofiberhandduk. Slå sedan in håret i handduken och placera det ovanpå ditt huvud.

När handduken har fästs på huvudet ska den vanligtvis få sitta i totalt 15 till 60 minuter för att ge bästa resultat. Ett bra tips kan vara att sova med knuten över natten. På så sätt får ditt hår möjlighet att torka och du vaknar med snyggt, stylat hår.

5. Lägg upp håret i en knut innan du ska vila

När man pratar om lockigt hår handlar det oftast om att ha rätt rutiner. Gör det därför till en del av kvällsrutinen att sätta upp håret i en knut eller hästsvans och sova med det över natten – gärna på ett kuddfodral av bambu, siden eller satin.

Produkter för vackra lockar

intensiv reparende og genopbyggende hårmaske

Sold out
intensiv reparende og genopbyggende hårmaske

Sold out

6. Besök din frisör var åttonde vecka

För att få friska och välskötta lockar är det nödvändigt att du går till frisören regelbundet. Det blir lättast att hålla håret friskt och vackert om du ser till att klippa det ungefär var åttonde vecka.

Curly Girl-metoden

Curly Girl-metoden är en metod som används som en unik form av vård och styling av naturligt lockigt hår. Metoden innehåller bland annat några specialprodukter och innebär specifika tekniker som hjälper till att förbättra hårets hälsa, framhäva lockar och minskar friss i håret. Det är därför en metod som du bör undersöka närmare om du har lockigt hår.

No Poo-metod

Utöver Curly Girl-metoden kan du använda den så kallade "No poo-metoden". No poo-metoden går i korthet ut på att du tar bort allt schampo från din dagliga hårrutin, och endast använder No poo balsam. Det är en metod som hjälper till att hålla håret fuktigt eftersom schampo tar bort de naturliga oljorna och enbart balsam ser till att ditt hår inte blir slitet och splittrat.

Både No poo-metoden och Curly Hair-metoden är två metoder som ofta används av personer med lockigt hår. Detta för att de två hårmetoderna bidrar positivt när du behöver vårda och styla dina lockar.

Twirl and Curl-serien

intensiv reparende og genopbyggende hårmaske

Sold out
intensiv reparende og genopbyggende hårmaske

Sold out

Relaterede blogindlæg