Ingredienser

Läs mer om ingredienserna i våra produkter

Översikt över ingredienser

På skönhetsprodukter märks ingredienserna med latinska namn på produktdeklarationer (INCI). Det kan ofta vara svårt att ta reda på vad som faktiskt finns i produkterna. Det vill vi ändra på!

Därför har vi sammanställt en lång lista över alla våra ingredienser för att förklara vad som finns i dina produkter på ett enkelt och tydligt sätt.

Se alla ingredienser som vi använder i våra produkter nedan.

A

Aloe Vera

Aloe Vera växten har varit känd för sina vårdande egenskaper i tusentals år.

Amaranthus Caudatus seed extract

Amaranthus Caudatus seed extract är ett extrakt som utvinns ur fröet. En unik peptid som penetrerar hårfibrerna och ökar diametern på hårstrået inifrån. Minskar friktion, ger glans och stärker håret. Används för att lugna och vårda hår och hårbotten. Återfuktar och ger glans.

Argan Oil

Arganolja, med sitt höga innehåll av antioxidanter, essentiella fettsyror och vitamin E, kan naturligt bidra till att öka hårets fuktinnehåll och elasticitet.

Arginine

Arginin är en aminosyra som förbättrar blodflödet till hårsäckarna och därmed ökar hårväxten. Har svampdödande och antibakteriella egenskaper som hjälper till att förhindra mjäll.

B

Behentrimonium Chloride

Behentrimonium Chloride är ett konserveringsmedel som även har vårdande och antistatiska egenskaper.

Behentrimonium Methosulfate

Behentrimonium Methosulfate är en antistatisk och mjukgörande ingrediens som främst används i hårvårdsprodukter. I kombination med Cetearyl Alcohol bildar de en superduo av emulgeringsmedel som ger en utsökt konsistens.

C

Capilia Longa; Curcuma Longa (Turmeric) Callus Conditioned Media

Capilia Longa är ett koncentrerat sekret som innehåller signalpeptider utformade för att skapa den optimala mikromiljön för att återaktivera hårväxten. Stimulerar hårsäckens aktivitet, återställer och optimerar hårsäckens cykel. Främjar hårväxt och motverkar håravfall.

Cetearyl Alcohol

Cetearyl Alcohol är en så kallad fettalkohol, som skiljer sig helt från torkalkoholer. Fettalkoholer är absolut inte uttorkande och irriterar inte huden, men är mycket fuktgivande.

Chondrus Crispus

Chondrus Crispus är ett algextrakt som härrör från alger, oftast kallade irländsk mossa eller rödtång. Används som förtjocknings- och stabiliseringsmedel.

Citric Acid

Citronsyra används för att justera PH-värdet i produkter för personlig hygien.

Cocamidopropyl Betaine

Cocamidopropyl Betaine är en mild skumbildande och rengörande aktiv ingrediens som utvinns ur olika oljor (ofta kokosolja).

Collagen Amino Acids

Collagen Amino Acids är en aminosyra med naturliga fuktgivande faktorer. Aminosyror är byggstenarna i proteiner, t.ex. kollagen, och är mycket fuktgivande och särskilt bra för torrt eller lockigt hår.

E

Ethylhexylglycerin

Etylhexylglycerin är ett konserveringsmedel som ökar effekten av Phenoxyethanol. Har även en mjukgörande effekt. Godkänd av EU och Allergy Certified.

G

Gluadin WLM Benz

Glaudin WLM Benz är en mycket mikroniserad vetebaserad proteinaktiv som kan tränga djupt in i hårstrået. Lämnar en skyddande film runt hårstrået.

Glycerin

Glycerin är en sockeralkohol som återfuktar och binder fukt. Hämmar tillväxten av t.ex. jästsvampar och bakterier. Godkänd av EU.

H

Hydrogenated Castor Oil

Hydrogenated Castor Oil är en kemiskt modifierad version av ricinolja, som har mjukgörande och unika fuktgivande egenskaper.

Hydrolyzed Keratin

Hydrolyserat keratin är ett biologiskt material som består av delvis hydrolyserat keratin.

I

INCA INCI Oil

INCA INCI Oil (Plukenetia volubilis) är en växt som producerar stora, ätbara frön som är rika på omega-3- och omega-6-fettsyror, protein och andra ämnen som vitamin E och beta-sitosterol. Omega-3 är mycket nyttigt för hud och hår. Det hjälper till att reglera oljeproduktionen och binder välbehövlig fukt. Håret repareras, blir slätt, mjukt och glansigt och innehåller E-vitamin och B-vitamin. Har mjukgörande och återfuktande egenskaper.

L

Lauryl Glucoside

Laurylglukosid är ett milt ytaktivt ämne som härrör från sockerarter. Den används som emulgeringsmedel och stabilisator.

M

Macadamia Intergrifolia Seed Oil

Macadamia Intergrifolia Seed Oil är en gyllengul olja som kommer från macadamianöten från Australien. Precis som andra växtoljor innehåller den många mjukgörande och vårdande fettsyror. Det är en olja med hög halt av oljesyra, vilket gör den mycket mjukgörande. Dess unika egenskap är att den innehåller stora mängder av en sällsynt fettsyra som kallas palmitoleinsyra (12-25%).

Morinda Citrifolia Callus Culture Lysate

Morinda Citricfolia Callus Culture Lysate balanserar hudens mikroflora och behandlar fetare hår och hårbotten.

P

Panthenol

Panthenol är en provitamin av B5. Det är en effektiv fuktgivare som även binder fukt i håret. Dessutom förbättrar den sårläkningen och har en läkande effekt. Har en lugnande och lindrande effekt på huden.

Pentylene Glycol

Pentylenglykol finns naturligt i vissa växter, t.ex. sockerbetor och majskolvar. Återfuktar och bevarar fukt. Har även antimikrobiella egenskaper.

Phenoxyethanol

Phenoxyethanol är ett organiskt konserveringsmedel som används i stor utsträckning eftersom det är säkert och effektivt.

Potassium Sorbate

Potassium Sorbate är ett naturligt konserveringsmedel som används i leave-in-produkter. Effektivt mot jäsning och svamptillväxt.

Propanediol

Propandiol kan vara både naturligt (härrör från majs) eller syntetiskt. Det är en vanlig ingrediens i produkter för personlig vård. Har en återfuktande effekt.

Prunus Amygdalus Dulcis Oil

Prunus Amygdalus Dulcis Oil är en mjukgörande vegetabilisk olja som utvinns ur mandel.

Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract

Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract är ett äppelextrakt med högt innehåll av antioxidanter som hjälper till att skapa en skyddande barriär mot miljöpåfrestningar. Ger en lätt exfoliering. Rik på en naturlig polyfenol som kallas procyanidin B2, som har visat sig stimulera hårväxten.

S

Saccharide Isomerate

Saccharide Isomerate är en 100% naturlig och växtbaserad fuktighetskräm.

Shea Butter Ethyl Esters

Sheasmörets etylestrar kommer från sheasmör, som är rikt på vitaminerna A, E och F.

Sodium Benzonate

Natriumbenzonat är ett konserveringsmedel som finns i tranbär, tranbär och blåbär.

Sodium Cocoyl Glutamate

Sodium Cocoyl Glutamate är ett milt ytaktivt ämne som bland annat utvinns ur kokosolja. Ämnet är veganskt. Ger en bra skummande effekt.

Sodium Lactate

Sodium Lactate utvinns ur majsstärkelse eller potatis. Är en del av hudens egna naturliga fuktgivande faktorer. Kan vara både fuktgivande och exfolierande.

Sodium Lauroyl Sarcosinate

Sodium Lauroyl Sarcosinate, även kallat sarcosyl, är ett ytaktivt ämne som används som skumbildare och rengöringsmedel i bland annat schampo och tandkräm.

Sodium PCA

Sodium PCA står för Pyrrolidone Carboxylic Acid och finns naturligt i vår hud. PCA är en viktig hudidentisk ingrediens som hjälper huden att behålla fukt och hålla sig återfuktad.

Sorbitol

Sorbitol är en sockerersättning som hjälper huden/håret att behålla fukten. Kan även användas för att förtjocka och släta ut produkten.

Stearyl Alcohol

Stearylalkohol är en så kallad fettalkohol. Det vill säga en alkohol som inte torkar ut eller irriterar, utan har en mjukgörande effekt. Det är en mångsysslare som stabiliserar olje-vattenblandningar och ger dem kropp.

T

Tea tree oil, Melaleuca Alternifolia Leaf Oil

Melaleuca Alternifolia Leaf Oil är en antioxidant med antiinflammatoriska egenskaper. Känd för att minska klåda och irritation. Dess antiseptiska egenskaper hjälper till att hantera fet hud. Används bland annat vid behandling av mjäll och är antistatisk, filmbildande, hårvårdande och återfuktande.

X

Xanthan Gum

Xantangummi är det vanligaste förtjockningsmedlet och emulsionsstabilisatorn. Xantangummi är ett naturligt ämne som tillverkas av enskilda sockermolekyler. Används även inom livsmedelsindustrin.