Stor guide: 5 frisyrer för långt hår

blog

Har du långt hår men vill byta stil? Här är fem olika frisyrer för långt hår som du kan klippa själv hemma. Med dessa tips och tricks kan du ge din look ett nytt liv utan att behöva besöka en salong eller betala dyra pengar för professionell hjälp. Läs vidare och bli inspirerad att prova nya stilar!

dorte -  frisør

Genomläst av Dorthe Kristensen

- Frisör och tidigare delägare av den prisbelönta frisörkedjan Zoom By Zoom

Dorthe har många års erfarenhet inom frisörbranschen och rådgivning omkring hår och hårvård. Dorthe har med sin yrkeserfarenhet läst igenom detta blogginlägg för att försäkra om hög kvalitet. Detta blogginlägg är yrkesmässigt uppdaterat den 28/6-2023

5 frisyrer för långt hår

Letar du efter nya frisyridéer för ditt långa hår? Då måste du prova dessa frisyrer. Löst och vågigt hår är en klassiker som passar alla ansiktsformer och kräver minimal skötsel. Om du behöver lite mer struktur i din look kan du prova flätor i olika varianter - från den traditionella flätan till halvflätor eller en fishtail-look. Du kan kolla in vår omfattande flätguide här.

Ett enkelt sätt att ge din hästsvans en twist är att dra en liten del av håret runt resåren och fästa det med en nål. Du kan också experimentera med lockar - skapa vackra mjuka vågor med hjälp av guider eller strimmor innan du stylar topparna släta. Och om du vill ha extra volym kan du prova att skapa en full, flätad bulle med hjälp av vax, gel och andra hårprodukter. Med dessa tips behöver du inte gå till frisören varje gång!

1. Löst och vågigt hår

Skapa en avslappnad look med löst och vågigt hår. Denna frisyr är perfekt för dig som vill ha en snabb och enkel uppsättning som fortfarande ser snygg ut. För att få vågigt hår kan du använda värmelösa lockar, locktång eller plattång för att skapa mjuka vågor i ditt långa hår. En bra hårspray kan hjälpa till att hålla din frisyr på plats hela dagen. Kom ihåg att alltid applicera värmeskyddande spray innan du använder värmestylingverktyg.

Löst och vågigt hår är lätt att styla, men kräver ordentlig vård för att hålla sig perfekt vågigt hela dagen.

För att behålla den perfekta vågiga frisyren är det viktigt att du tar hand om ditt hår ordentligt. Besök din frisör regelbundet för klippning och behandlingar som slingor eller balsam för att hålla håret i toppform. Tänk också på din ansiktsform när du drar tillbaka håret i en knut - det kan dramatiskt förändra din ansiktsform! Vi har massor av inspiration för långa frisyrer här.

Kvinna med löst och vågigt hår

2. Flätor i alla former

Flätor i alla former är ett bra sätt att styla ditt långa hår och kan enkelt göras hemma. Här är några av de mest populära flätorna för långt hår:

  • Fransk fläta: En klassiker som aldrig blir omodern.
  • Fiskbensfläta: En modern twist på den traditionella flätan.
  • Holländsk fläta: Liknar en fransk fläta, men drar håret nedåt istället för uppåt.

Oavsett om du är ute efter en elegant eller mer avslappnad look kan dessa flätor framhäva skönheten i ditt långa hår utan alltför mycket ansträngning. Kolla in vår stora guide till flätor här.

Kvinna med flätor

3. Skapa en hästsvans med en twist

En hästsvans är en klassisk frisyr, men med en liten twist kan du ge den en modern touch. Så här gör du:

  • Dra en liten hårtuss från hästsvansens undersida och linda den runt resåren för att dölja den.
  • Använd en locktång eller plattång för att skapa vågor i håret innan du sätter upp det i en hästsvans för extra volym.
  • Lägg till strimmor eller färgtoner i håret för extra dimension och djup.

Nu har du tre enkla sätt att ge din traditionella hästsvans ett nytt liv. Så prova dem nästa gång du vill ha något annorlunda från din vardagsuppsättning!

Kvinna med hästsvans


4. Lockigt hår med släta toppar

Lockigt hår med släta toppar är en frisyr som ger ett sofistikerat och trendigt utseende till axellångt eller långt hår. För att uppnå denna stil, locka först ditt hår med den värmelösa lockmetoden eller med en locktång eller värmerullar. Du kan sedan använda fingrarna för att försiktigt dra i topparna för att skapa en jämnare finish och förhindra att lockarna ser för snäva ut. Kom ihåg att även använda produkter som vax eller serum för att vårda och definiera håret.

För dig som inte vill ha permanenta lockar kan du enkelt skapa looken hemma med hjälp av guider från YouTube-videor. Det är dock alltid bäst att rådfråga din frisör om det bästa sättet att klippa ditt långa hår, eftersom detta kommer att ta hänsyn till din ansiktsform och personliga preferenser.

5. Skapa en full, flätad krona

För att skapa en fyllig, lockig krona måste du först se till att ditt hår är friskt och välskött. Använd ett bra schampo och balsam samt en återfuktande hårkur regelbundet. Vi rekommenderar starkt vårt Healthy Hair Kit, som återfuktar och ger näring åt ditt hår.

Nästa steg är att dra håret bakåt i en stram knut på toppen av huvudet. Dela sedan upp håret i två sektioner och fläta ihop dem till en stor fläta runt knuten. Använd små gummiband längs vägen för att hålla flätan på plats. Slutligen kan du lägga till extra volym genom att försiktigt lossa några av de vävda trådarna i flätan med fingrarna.

Flätat hår med krona


Hur lägger man till volym i långt hår?

Det finns flera sätt att lägga till volym i långt hår. Här är några av de mest effektiva metoderna:

1. Använd en värmerulle: Använd värmerullar för att skapa volym och vågor i ditt hår. Rulla upp håret på värmerullarna och låt det sitta i 10-15 minuter tills det svalnat. Ta sedan bort värmerullarna och lossa lockarna med fingrarna. Kom alltid ihåg att använda värmeskyddande spray!

2. Använd en diffusor: Använd en diffusor när du torkar håret med en hårtork. Diffusorn skapar ett mjukt luftflöde som hjälper till att bibehålla lockarna och vågorna i ditt hår.

3. Använd ett volympulver: Använd ett volympulver för att ge struktur och volym till ditt hår. Applicera pudret på hårrötterna och massera in det i hårbotten med fingertopparna. Prova vårt volympuder, det ger omedelbar volym till ditt hår.

4. Använd en rundborste: Använd en rundborste för att skapa volym och vågor i håret när du torkar det med en hårfön. Använd borsten för att lyfta håret från hårbotten och föna det i en riktning bort från ansiktet. Detta ger en fylligare och mer voluminös effekt.

Oavsett vilken metod du väljer är det viktigt att se till att ditt hår är friskt, välvårdat och omhändertaget med rätt produkter. Be din frisör om råd och rekommendationer som passar din hårtyp och önskade look och följ deras vägledning för bästa resultat.

RELATERADE INLÄGG