Kvinna får silverschampo i håret
blog

Silverschampo: Vad gör det för ditt hår? Få svaren här

vid Lotte Lindgren Jun 27, 2023

Läs igenom av Dorthe Kristensen

Frisör och tidigare delägare i den prisbelönta frisörkedjan Zoom by Zoom

Med många års erfarenhet inom frisörbranschen har Dorthe rådgivet många kunder om hår- och hårvård. Dorthe har läst igenom detta blogginlägg för att säkerställa hög kvalitet och professionalism. Detta blogginlägg är professionellt uppdaterat på 1 februari 2024.

Innehållsförteckning

Få ditt gråa hår att glänsa med silverschampo. Men vad är egentligen ett silverschampo och hur fungerar det? I den här artikeln går vi igenom allt du behöver veta om denna fantastiska produkt som kan göra underverk för grått hår.

Innehållsförteckning

Vad är silverschampo?

Silverschampo är en speciell typ av schampo som är utformat för att komplettera färgen på ljust hår. Det innehåller ofta blå-lila eller lila pigment som neutraliserar gula och orange toner i håret. Det kan också återfukta och ge glans åt håret och reparera skadade hårstrån.

Om du har grått eller färgat hår med en gul eller orange nyans kan silverschampo hjälpa dig att få tillbaka den coola looken. Silverschampo fungerar som en rengöringsprodukt som tar bort smuts och olja från håret. Använd det regelbundet för att bibehålla din ljusare färg och bli av med oönskade gula nyanser i håret.

Hur fungerar silverschampot?

Neutraliserar gula toner i håret, innehåller blå och violetta pigment och kan kombineras med vanligt schampo.

Så fungerar ett silverschampo

Det är en speciell rengöringsprodukt som ger ditt gråa eller blonda hår den coola look du vill ha. Det fungerar genom att neutralisera de orangea och gula tonerna i ditt hår med hjälp av komplementfärger som blå-lila.

Ett silverschampo är också känt för att ge glans till färgat hår. Förutom sina färgkorrigerande egenskaper har det också återfuktande och reparerande effekter på håret tack vare ingredienser som olja eller andra konditionerande ingredienser. Om du använder silverschampo en gång i veckan blir ditt gråa eller blonda hår skinande rent utan någon gul nyans.

Kvinna får håret tvättat med silverschampo

 

Vilka ingredienser finns i silverschampo?

Silverschampo är en typ av schampo som är speciellt utformat för att ta bort oönskade gula toner i blont, grått eller silverfärgat hår. Det innehåller vanligtvis ingredienser som hjälper till att neutralisera gula toner och ljusa upp håret.

En av de vanligaste ingredienserna i silverschampo är violett pigment, som hjälper till att neutralisera gula toner och ger håret en kallare färg. Dessutom kan silverschampo innehålla ingredienser som aminosyror, proteiner, vitaminer och mineraler som hjälper till att stärka och återfukta håret.

Det är viktigt att notera att olika märken av silverschampo kan innehålla olika ingredienser. Därför är det en bra idé att läsa ingredienslistan på produkten och undersöka de enskilda ingredienserna för att säkerställa att de är lämpliga för din hårtyp och dina behov.

Vilka är fördelarna med att använda silverschampo?

Ta bort oönskade gula toner i grått hår och bevara färgen i färgat hår med ett silverschampo. Detta är bara några av fördelarna med att använda denna speciella rengöringsprodukt. Förutom att ge håret en glansigare och fräschare look kan silverschampo också neutralisera orange eller gula toner i ljust hår.

Här är ytterligare fördelar med att använda silverschampo:

  • Kompletterande färg: Den blålila tonen hjälper till att neutralisera och ta bort gula toner i håret.
  • Återfuktande: Vissa varianter innehåller olja, vitaminer som hjälper till att återfukta torra lockar.
  • Reparerande: Vissa typer kan också ha reparerande egenskaper för skadat hår.

Sammanfattning: Att använda ett silverschampo har många fördelar utöver att få ditt gråa hår att glänsa. Det tar bort oönskade toner i ljust eller grått hår, bevarar din hårfärg och ger en glänsande look till dina lockar på samma gång.

Hur använder man silverschampo?

Silverschampo är en hårvårdsprodukt som är särskilt utformad för att ta hand om blont, silverfärgat och grått hår. Det fungerar genom att neutralisera oönskade gula och orange toner i håret, som kan uppstå på grund av solskador, naturlig hårfärgsförändring eller färgning.

Följ dessa steg för att använda silverschampo:

1. Tvätta håret med ditt vanliga schampo för att avlägsna smuts och överflödiga oljor.

2. Applicera en liten mängd silverschampo i håret och massera försiktigt in det i håret. Börja i hårbotten och arbeta dig ner till topparna.

3. Låt schampot verka i håret i 3-5 minuter eller enligt anvisningarna på flaskan.

4. Skölj ur schampot ordentligt ur håret med varmt vatten.

5. Upprepa processen om det behövs.

Det är viktigt att komma ihåg att silverschampo kan torka ut håret om det används för ofta. Därför rekommenderar vi att du använder det en eller två gånger i veckan, eller efter behov.

Så här ser silverschampo ut

Vem bör använda silverschampo?

Personer med grått eller blont hår med oönskade gula toner kan ha nytta av ett silverschampo. Denna speciella typ av lila schampo neutraliserar de orangea och gula tonerna som kan förekomma i grått eller blont hår. Dessutom är denna typ av schampo också perfekt för personer som vill behålla färgen på sitt färgade/gråa hår och uppnå en glansigare, fräschare look.

Den som letar efter en reparerande och återfuktande olja hittar den också i silverschampot. Produkten har kompletterande färg- och blå-lila pigmentegenskaper som ger håret en cool look och tar bort eventuell gul nyans från vitt/silvergrått hår. Det är också en rengöringsprodukt som passar alla åldrar och hårtyper tack vare sin mångsidighet.

Råd från frisören

Frisören Nynne Lind svarar på 3 frågor om användning av silverschampo. Nynne har över 24 års erfarenhet som frisör, färgmästare och Hair Talk-specialist. Se hennes instagram här.



Vad är det viktigaste att fokusera på i ett silverschampo?

- Det viktigaste är att använda ett silverschampo från ett välrenommerat märke för att säkerställa vård och samtidigt neutralisera gyllene undertoner.

Hur ofta ska jag använda ett silverschampo?

- Jag rekommenderar att du tvättar håret max 2-3 gånger i veckan och rekommenderar alltid att du använder ditt silverschampo tillsammans med ditt vanliga balsamschampo, dvs. ta lika delar av varje när du tvättar håret.

Har du några tips för att använda silverschampo?

- Mindre är mer - använd silverprodukter med måtta annars kan håret fyllas med kalla pigment och ofta verka för kallt och mörkare. Detta gör det mer krävande när du behöver färga ditt hår - jag syftar på kunder som får sitt hår ljusare hos frisören.

Är silverschampo skadligt för håret?

Silverschampo är inte skadligt för håret så länge det används korrekt och med måtta. Silverschampo är särskilt utformat för att ta bort gula eller orange toner från ljust eller grått hår. Det blå eller violetta pigmentinnehållet i silverschampo kan dock torka ut håret och leda till skador om det används för ofta eller i för stora mängder.


Det är viktigt att notera att silverschampo inte är lämpligt för alla hårtyper. Om du har torrt eller skadat hår kan silverschampo förvärra tillståndet och leda till ytterligare skador. Det är också viktigt att följa instruktionerna på produkten och undvika att lämna schampot i håret för länge.

I allmänhet är det bäst att använda silverschampo en eller två gånger i veckan för att uppnå önskat resultat utan att skada håret. Om du är osäker på om silverschampo är lämpligt för ditt hår bör du kontakta en professionell frisör för råd.

Få en 10% rabattkod skickad till dig

Få de bästa tipsen och tricken för ditt hår från Lotte och Nanna 🥰