frisyrer för håret
blog

Guide: Enkla frisyrer för en hektisk dag

vid Lotte Lindgren Jun 11, 2023

Läs igenom av Dorthe Kristensen

Frisör och tidigare delägare i den prisbelönta frisörkedjan Zoom by Zoom

Med många års erfarenhet inom frisörbranschen har Dorthe rådgivet många kunder om hår- och hårvård. Dorthe har läst igenom detta blogginlägg för att säkerställa hög kvalitet och professionalism. Detta blogginlägg är professionellt uppdaterat på 4 juni 2024.

Innehållsförteckning

Om du är en upptagen kvinna som vill ha ett friskt och starkt hår utan att lägga ner för mycket tid på styling, då är denna guide till enkla frisyrer något för dig. Med dessa enkla tekniker kan du skapa olika frisyrer på nolltid och fortfarande se fantastisk ut hela dagen. Så låt oss komma igång med att skapa de perfekta frisyrerna för ditt upptagna liv!

  Guide: Enkla frisyrer för en hektisk dag

  Frisyrer kan vara enklare än du tror. Med rätt produkter och verktyg kan du på kort tid skapa vackra frisyrer som är perfekta för en hektisk livsstil. Oavsett om du har långt eller kort hår finns det massor av inspiration att hitta för uppsatt hår.

  Ett snabbt och enkelt sätt att styla håret till vardags är att skapa en klassisk hästsvans. Använd ett resårband eller en scrunchie för att hålla ihop håret och spraya lite texturspray på toppen för extra volym. Om du vill ha mer variation kan du prova flätor eller en enkel knut för de morgnar då tiden är knapp - det ser fortfarande ut som om du har lagt ner mycket arbete på din frisyr!

  Vilka verktyg behöver du för att skapa en frisyr?

  Det finns olika verktyg som kan vara användbara när du vill skapa en frisyr. Här är några av de vanligaste verktygen som kan vara bra att ha till hands:

  1. Hårborste: En hårborste är ett viktigt verktyg för att kamma håret och ta bort eventuella knutar och tovor. Vi rekommenderar att du använder en borste med mjuka strån för att undvika att skada håret. Här kan vi definitivt rekommendera vår Curved Paddle Brush som med sina mjuka vildsvinsborst ger en enkel och bekväm resa genom håret.

  2. Hårelastik: Hårelastik är oumbärligt när det gäller att skapa olika frisyrer. De används för att samla håret i hästsvansar, bullar eller flätor. Se till att du har resårband i olika storlekar så att du kan anpassa dem efter ditt hårs längd och tjocklek.

  3. Hårnålar: Hårnålar är nödvändiga när du vill fixera och säkra håret i en viss position. De kan användas för att skapa strukturerade frisyrer som bullar och kluvna toppar. Se till att ha hårnålar i olika storlekar och färger för att matcha din hårfärg och frisyr.

  4. Hårband: Ett elegant hårband kan vara ett utmärkt verktyg för att skapa vackra och exklusiva frisyrer. Hårband används ofta som en snabb och enkel lösning för att piffa upp enkla frisyrer och uppsättningar.

  5. Hårspännen: Hårspännen har blivit väldigt populära under de senaste åren. Detta beror på den mångsidighet de ofta kan stylas med och de många variationer som finns tillgängliga. De kan också användas i både enkla och komplexa frisyrer.

  6. Stylingprodukter: Stylingprodukter som texturspray, hårspray och serum kan vara användbara för att skapa och underhålla frisyrer. Texturspray kan ge volym och textur till håret, medan hårspray kan hjälpa till att hålla frisyren på plats under hela dagen. Serum kan användas för att ge håret glans och mjukhet.

  1. Gör en snabb hästsvans

  Så här gör du enkelt en vacker hästsvans till vardags eller fest.

  1. Anpassa din hästsvans med olika positioner - prova att placera hästsvansen högre eller lägre på baksidan av huvudet för en varierad look.

  • Använd en scarf för att knyta runt resåren för en extra touch av finess.
  • Lek med texturer med hjälp av en locktång eller plattång innan du skapar din hästsvans.

  En enkel och elegant frisyr som passar perfekt för alla tillfällen. Experimentera med dina egna variationer och hitta den stil som passar dig bäst!

  hästsvans

  2. Flätor för vardag och fest

  Lär dig att fläta olika typer av flätor för att skapa vackra frisyrer för vardag och fest. Prova franska flätor, fiskbensflätor och holländska flätor för enkla variationer på din frisyr. Du kan också experimentera med placeringen av dina flätor, t.ex. sidoflätor eller en halvuppsättning med inbyggda flätor.

  För en mer festlig look, lägg till färgglada band eller blommor i dina flätor - det är ett enkelt sätt att piffa upp din outfit! Oavsett om du har kort eller långt hår kommer dessa vackra frisyrer att ge dig massor av inspiration för din nästa snygga look.

  Kvinna med flätor

  3. Enkel knut för stressiga morgnar

  Ta två sektioner från toppen av hårbotten på vardera sidan och knyt ihop dem med en knut på baksidan av huvudet. Denna enkla knut är perfekt för hektiska morgnar där tid är en lyx. Addera volym med texturspray innan du samlar ihop allt i knuten. För en extra touch kan du också leka med olika material som sidenband eller läderbitar för att klä upp och skapa vackra frisyrer även under de mest hektiska dagarna.

  Hårknut

  4. Halv uppknäppt för en avslappnad stil

  Ett enkelt sätt att skapa en avslappnad stil är att göra en halvuppsättning. Du kan antingen ta toppen av ditt hår och knyta det i en liten knut eller använda några hårnålar för att fästa upp det baktill. Det kräver inte mycket tid eller produkter, men ger ändå ett vackert resultat.

  Om du vill ha inspiration till olika variationer av halvupp-looken kan du söka online efter bilder eller videor. Det finns många olika tekniker och stilar, så du kan hitta något som passar både kort och långt hår och alla tillfällen.

  5. Använd accessoarer för att piffa upp din look

  Använd accessoarer för att piffa upp din look:

  • Bär ett hårspänne med pärlor eller blommor för en romantisk look.
  • Lägg en färgglad scarf runt huvudet för en boho-vibb.
  • Lek med olika kammar, klämmor och slides för att hitta den perfekta kombinationen.

  Med rätt håraccessoarer kan du ge vilken stil som helst en extra touch av skönhet. En enkel frisyr kan förvandlas till något vackert genom att helt enkelt lägga till små detaljer som en scarf eller ett sött hårspänne. Med lite inspiration och kreativitet kommer du snart att kunna skapa vackra frisyrer på nolltid!

  Du kan kolla in vår tiktok-profil för många olika inspirationsvideor för dina frisyrer. 

  Frisyrer för tunt hår

  Är du ute efter den perfekta frisyren för tunt hår? Då har vi några alternativ för dig att överväga.

  • Hästsvans
  • Hästsvans med hårspänne: Ett smart trick är att dela upp din hästsvans i 2 delar, så att du har en inre och en yttre hästsvans. Lägg sedan till ett hårspänne i den inre hästsvansen för att skapa mer volym. Detta kommer att få ditt hår att se mer voluminöst ut.

    

   • Smart tvinnad bulle med hårspänne: Den här är lite knepigare, men det är en riktigt populär frisyr för tunt hår på sociala medier.frisyren innebär att du samlar håret i en hästsvans, sedan använder du fingret för att vrida håret till en bulle och säkra den med ett hårspänne. Det finns också en guide här.

   Frisyrer för medellångt hår

   Nu ska vi ta en titt på frisyrer för medellångt hår. När du har medellångt hår öppnar det upp många fler stylingalternativ. Vi har valt ut några frisyrer som vi tycker är bra här.

   • Flätad krona med löst hår: Den här frisyren är verkligen magisk! Du börjar med att göra 2 flätor på varje sida och sedan koppla ihop dem med ett elastiskt band. Därefter drar du bara över det och låter det lösa håret falla ut över kronan. Detta hjälper till att hålla håret på plats och skapar en riktigt fin look. Här är guiden

   • Volymhästsvans: Den här frisyren har blivit viral på sociala medier! Det är både skonsamt och riktigt vackert. Du börjar med att dela upp håret i 3 sektioner, 2 sektioner på sidorna och en stor i mitten. Sedan tvinnar du de 2 sektionerna på sidorna och samlar ihop dem i mitten med en resår. Gör sedan en liten snodd i den och för den stora sektionen genom hålet som blir kvar. Nu bör du ha en vacker hästsvans med massor av volym. Här är guiden:

   Finns det några dolda tips och tricks för att skapa en snygg frisyr?

   När det gäller att skapa en snygg frisyr finns det några dolda tips och tricks som kan göra stor skillnad. Här är några av dem som du kan prova:

   1. Förberedelser är nyckeln: Innan du börjar med frisyren, se till att du har allt du behöver till hands. Detta inkluderar hårnålar, hårband, bobby pins och stylingprodukter. Det är också en bra idé att borsta och avfetta håret så att det är redo för styling.

   2. Använd hårnålar på rätt sätt: När du använder hårnålar för att fästa din frisyr, leta efter de dolda knepen för att få dem att hålla bättre. Ett knep är att föra in hårnålen i motsatt riktning mot hårväxten och sedan vrida den för att låsa håret på plats. Du kan också prova att korsa hårnålarna för att skapa ett mer stabilt grepp.

   3. Lägg till textur: Frisyrer ser ofta bättre ut när det finns textur i håret. Detta kan uppnås på flera sätt. Du kan locka eller våga håret innan du stylar det för att få volym och rörelse. Du kan också använda texturspray eller hårvax för att skapa mer grepp och struktur i håret.

   4. Ta god tid på dig: En bra frisyr kräver tålamod och precision. Ta god tid på dig att placera och säkra varje steg i frisyren. Använd spegeln för att kontrollera att allt är på plats och korrigera eventuellt löst hår eller ojämnheter.

   5. Använd hårnålar på ett osynligt sätt: När du använder hårnålar för att säkra din frisyr är det viktigt att göra dem så osynliga som möjligt. Se till att placera hårnålarna i håret så att de inte är synliga från utsidan. Du kan också täcka dem med ett tunt lager hår för att dölja dem helt.

   6. Använd stylingprodukter: Om du vill att din frisyr ska hålla hela dagen behöver du rätt stylingprodukter. En lätt hårspray eller stylinggel kan hjälpa till att hålla håret på plats och förhindra att det faller ur frisyren. Använd produkterna sparsamt för att undvika tungt eller stelt hår.

   7. Var kreativ: När det gäller frisyrer finns det inga regler, bara kreativitet. Våga experimentera med olika tekniker och stilar. Prova flätor, snoddar eller uppsättningar för att skapa unika och intressanta looker.

   8. Öva: Som med alla färdigheter blir du bättre med övning. Ta dig tid att prova olika frisyrer och tekniker för att bli mer bekant med dem. Ju mer du övar, desto enklare och snabbare blir det att skapa vackra frisyrer.

   Är det lätt att göra en frisyr?

   Det beror på vilken typ av frisyr du vill skapa. Vissa är väldigt enkla och kräver bara några hårnålar, medan andra är mer avancerade och kräver mer tid och skicklighet. Men med lite övning och tålamod kan de flesta lära sig att göra en grundläggande frisyr. Det finns många tutorials och steg-för-steg-guider tillgängliga online för att hjälpa dig att behärska olika tekniker och stilar. Så ta det lugnt, ha kul och öva - snart kommer du att kunna skapa vackra frisyrer på nolltid!

   Kan jag skapa en frisyr utan att använda kammar och andra stylingverktyg?

   Ja, det kan du absolut! Det finns många sätt att skapa en frisyr utan att använda kammar och stylingverktyg. En enkel och effektiv metod är att använda händerna för att forma och styla håret. Du kan också använda resårband, hårnålar och hårspännen för att hålla håret på plats. Det finns också många videor och tutorials online som visar kreativa och unika sätt att styla ditt hår utan att använda kammar och stylingverktyg. Prova att experimentera med olika tekniker och se vad som fungerar bäst för din hårtyp och hårlängd. Kom ihåg att ta hand om ditt hår med regelbundna hårbehandlingar och undvik att använda för många stylingprodukter för att bibehålla ett friskt och starkt hår.

   Hur kan jag ge min frisyr en mer exklusiv look?

   Det finns många små saker du kan göra för att ge din frisyr en mer exklusiv look. Här är några tips som kan vara till hjälp:

   1. Använd kvalitetsprodukter: Det är svårt att få till en exklusiv look om håret ser torrt och slitet ut. Investera i kvalitetsprodukter som är utformade för att ge näring och skydda ditt hår.

   2. Addera textur: Använd en texturspray eller ett torrschampo för att addera volym och textur till ditt hår. Detta kommer att ge din frisyr ett mer intressant utseende och göra den mer intressant att titta på.

   3. Prova olika tekniker: Om du alltid har haft samma frisyr kan du prova att experimentera med olika tekniker och stilar. Prova flätor, lockar eller en stram bulle för att ge din frisyr en mer exklusiv look.

   4. Lägg till accessoarer: Enkla accessoarer som ett hårband eller ett hårspänne kan ge din frisyr en extra touch av elegans.

   Produktrekommendationer för hårstyling

   Här har vi samlat några av våra bästa produktrekommendationer för dig som vill skapa enkla och vackra frisyrer.

   Hårspännen

   Några bra hårspännen är nästan oumbärliga när det gäller att skapa vackra och enkla frisyrer. Hos Yuaia Haircare har vi ett brett urval av hårspännen i flera olika färger som passar perfekt till de flesta frisyrer. Det finns både för vardagsbruk, men också för festligare tillfällen.

   Scrunchies

   Den klassiska frisyren med en scrunchie är snabb och enkel! Byt ut din hårresår mot en scrunchie och rädda ditt hår från mycket slitage. Här har vi ett sortiment av läckra velour-scrunchies som ser bra ut och skyddar ditt hår på samma gång.

   Värmeskydd för håret

   Hårstyling kan ibland kräva användning av värmestyling om du behöver räta ut eller locka håret. Det är oerhört viktigt att du skaffar en bra värmeskyddsspray som skyddar ditt hår, annars kan värmestyling vara ganska hårt mot ditt hår. Vi har tagit fram vår Style & Shine Heat Protection Spray som ger dig 220 graders värmeskydd och som även är UV-skyddande. Den är också silikonfri, vilket innebär att den är lätt att tvätta ur igen.

   Velour Scrunchies

   Velour Scrunchies

   Hårsnoddar 6-pack

   Hårsnoddar 6-pack

   Diadem med glitter

   Diadem med glitter

   Hårklämma

   Hårklämma

   Få en 10% rabattkod skickad till dig

   Få de bästa tipsen och tricken för ditt hår från Lotte och Nanna 🥰