Guide: Enkla frisyrer för en hektisk dag

blog

Om du är en upptagen kvinna som vill ha ett friskt och starkt hår utan att lägga ner för mycket tid på styling, då är denna guide till enkla frisyrer något för dig. Med dessa enkla tekniker kan du skapa olika frisyrer på nolltid och fortfarande se fantastisk ut hela dagen. Så låt oss komma igång med att skapa de perfekta frisyrerna för ditt upptagna liv!

dorte -  frisør

Genomläst av Dorthe Kristensen

- Frisör och tidigare delägare av den prisbelönta frisörkedjan Zoom By Zoom

Dorthe har många års erfarenhet inom frisörbranschen och rådgivning omkring hår och hårvård. Dorthe har med sin yrkeserfarenhet läst igenom detta blogginlägg för att försäkra om hög kvalitet. Detta blogginlägg är yrkesmässigt uppdaterat den 11/6-2023

Guide: Enkla frisyrer för en hektisk dag

Frisyrer kan vara enklare än du tror. Med rätt produkter och verktyg kan du på kort tid skapa vackra frisyrer som är perfekta för en hektisk livsstil. Oavsett om du har långt eller kort hår finns det massor av inspiration att hitta för uppsatt hår.

Ett snabbt och enkelt sätt att styla håret till vardags är att skapa en klassisk hästsvans. Använd ett resårband eller en scrunchie för att hålla ihop håret och spraya lite texturspray på toppen för extra volym. Om du vill ha mer variation kan du prova flätor eller en enkel knut för de morgnar då tiden är knapp - det ser fortfarande ut som om du har lagt ner mycket arbete på din frisyr!

Rätt utrustning

Frisyrer kan vara enkla och lätta att skapa om du har rätt utrustning. Hårresårer och hårnålar är ett måste för alla frisyrer, särskilt när du vill skapa en vacker hästsvans eller fläta. En borste eller kam är också viktigt för att få håret mjukt och redo att styla.

Texturspray kan ge ditt hår mer volym utan att tynga ner det.
För en mer texturerad look kan du använda texturspray istället för traditionell hårspray. Med texturspray kan du bygga volym utan att tynga ner håret. Men om du föredrar vanligt hårspray ska du alltid komma ihåg att hålla avståndet - håll flaskan minst 30 cm från huvudet för bästa resultat!

1. Gör en snabb hästsvans

Så här gör du enkelt en vacker hästsvans till vardags eller fest.

1. Anpassa din hästsvans med olika positioner - prova att placera hästsvansen högre eller lägre på baksidan av huvudet för en varierad look.

  • Använd en scarf för att knyta runt resåren för en extra touch av finess.
  • Lek med texturer med hjälp av en locktång eller plattång innan du skapar din hästsvans.

En enkel och elegant frisyr som passar perfekt för alla tillfällen. Experimentera med dina egna variationer och hitta den stil som passar dig bäst!

hästsvans

2. Flätor för vardag och fest

Lär dig att fläta olika typer av flätor för att skapa vackra frisyrer för vardag och fest. Prova franska flätor, fiskbensflätor och holländska flätor för enkla variationer på din frisyr. Du kan också experimentera med placeringen av dina flätor, t.ex. sidoflätor eller en halvuppsättning med inbyggda flätor.

För en mer festlig look, lägg till färgglada band eller blommor i dina flätor - det är ett enkelt sätt att piffa upp din outfit! Oavsett om du har kort eller långt hår kommer dessa vackra frisyrer att ge dig massor av inspiration för din nästa snygga look.

Kvinna med flätor

3. Enkel knut för stressiga morgnar

Ta två sektioner från toppen av hårbotten på vardera sidan och knyt ihop dem med en knut på baksidan av huvudet. Denna enkla knut är perfekt för hektiska morgnar där tid är en lyx. Addera volym med texturspray innan du samlar ihop allt i knuten. För en extra touch kan du också leka med olika material som sidenband eller läderbitar för att klä upp och skapa vackra frisyrer även under de mest hektiska dagarna.

Hårknut

4. Halv uppknäppt för en avslappnad stil

Ett enkelt sätt att skapa en avslappnad stil är att göra en halvuppsättning. Du kan antingen ta toppen av ditt hår och knyta det i en liten knut eller använda några hårnålar för att fästa upp det baktill. Det kräver inte mycket tid eller produkter, men ger ändå ett vackert resultat.

Om du vill ha inspiration till olika variationer av halvupp-looken kan du söka online efter bilder eller videor. Det finns många olika tekniker och stilar, så du kan hitta något som passar både kort och långt hår och alla tillfällen.

5. Använd accessoarer för att piffa upp din look

Använd accessoarer för att piffa upp din look:

  • Bär ett hårspänne med pärlor eller blommor för en romantisk look.
  • Lägg en färgglad scarf runt huvudet för en boho-vibb.
  • Lek med olika kammar, klämmor och slides för att hitta den perfekta kombinationen.

Med rätt håraccessoarer kan du ge vilken stil som helst en extra touch av skönhet. En enkel frisyr kan förvandlas till något vackert genom att helt enkelt lägga till små detaljer som en scarf eller ett sött hårspänne. Med lite inspiration och kreativitet kommer du snart att kunna skapa vackra frisyrer på nolltid!

Du kan kolla in vår tiktok-profil för många olika inspirationsvideor för dina frisyrer. 

Är det lätt att göra en frisyr?

Det beror på vilken typ av frisyr du vill skapa. Vissa är väldigt enkla och kräver bara några hårnålar, medan andra är mer avancerade och kräver mer tid och skicklighet. Men med lite övning och tålamod kan de flesta lära sig att göra en grundläggande frisyr. Det finns många tutorials och steg-för-steg-guider tillgängliga online för att hjälpa dig att behärska olika tekniker och stilar. Så ta det lugnt, ha kul och öva - snart kommer du att kunna skapa vackra frisyrer på nolltid!

Kan jag skapa en frisyr utan att använda kammar och andra stylingverktyg?

Ja, det kan du absolut! Det finns många sätt att skapa en frisyr utan att använda kammar och stylingverktyg. En enkel och effektiv metod är att använda händerna för att forma och styla håret. Du kan också använda resårband, hårnålar och hårspännen för att hålla håret på plats. Det finns också många videor och tutorials online som visar kreativa och unika sätt att styla ditt hår utan att använda kammar och stylingverktyg. Prova att experimentera med olika tekniker och se vad som fungerar bäst för din hårtyp och hårlängd. Kom ihåg att ta hand om ditt hår med regelbundna hårbehandlingar och undvik att använda för många stylingprodukter för att bibehålla ett friskt och starkt hår.

Hur kan jag ge min frisyr en mer exklusiv look?

Det finns många små saker du kan göra för att ge din frisyr en mer exklusiv look. Här är några tips som kan vara till hjälp:

1. Använd kvalitetsprodukter: Det är svårt att få till en exklusiv look om håret ser torrt och slitet ut. Investera i kvalitetsprodukter som är utformade för att ge näring och skydda ditt hår.

2. Addera textur: Använd en texturspray eller ett torrschampo för att addera volym och textur till ditt hår. Detta kommer att ge din frisyr ett mer intressant utseende och göra den mer intressant att titta på.

3. Prova olika tekniker: Om du alltid har haft samma frisyr kan du prova att experimentera med olika tekniker och stilar. Prova flätor, lockar eller en stram bulle för att ge din frisyr en mer exklusiv look.

4. Lägg till accessoarer: Enkla accessoarer som ett hårband eller ett hårspänne kan ge din frisyr en extra touch av elegans.

RELATERADE INLÄGG