Heatless Curl - Hur man får lockar utan värme
blog

Heatless Curl - Hur man får lockar utan värme

vid Lotte Lindgren Feb 14, 2023

Läs igenom av Dorthe Kristensen

Frisör och tidigare delägare i den prisbelönta frisörkedjan Zoom by Zoom

Med många års erfarenhet inom frisörbranschen har Dorthe rådgivet många kunder om hår- och hårvård. Dorthe har läst igenom detta blogginlägg för att säkerställa hög kvalitet och professionalism. Detta blogginlägg är professionellt uppdaterat på 9 april 2024.

Innehållsförteckning

Hur man får värmefria lockar i 4 enkla steg

Om du letar efter vackra lockar utan användning av värme, då är den här artikeln för dig! Värmefria lockar är ett bra sätt att lägga till textur och volym till ditt hår utan att skada det med höga temperaturer. I den här guiden ger vi en översikt över de steg som behövs för att uppnå värmefria lockar i bara fyra enkla steg. Så ta tag i din värmelösa lock och låt oss komma igång!

Bra skäl till varför du ska curla utan värme

1. Värmestyling kan skada håret och få det att se och kännas torrt och slitet med tiden. Om du lockar håret utan värme kan du hålla det friskt och återfuktat längre. Dessutom kommer resultatet att se mycket mer naturligt ut än det som skapas med en locktång eller locktång – speciellt om du istället använder tekniker som flätning, vridning eller den populära värmelösa curlen.

Varmestyling slider på krøllet hår

2. Det är också mycket mindre tidskrävande att använda papiljotter utan värme än att styla håret med heta verktyg. För att inte tala om, det finns oändliga sätt att skapa olika typer av lockar utan värme, så att du snabbt och enkelt kan prova olika utseenden på några minuter! Dessutom, när de görs på rätt sätt, kan dessa frisyrer hålla upp till en vecka utan att förlora sin form.

3. Värmefria loackar är också extremt mångsidiga; de kan användas på alla typer av hårtexturer, inklusive fina, tjocka, raka och lockiga - så du behöver inte oroa dig för att skada håret ytterligare om du inte vet vilken typ av lock du vill ha ännu. Eftersom vissa av teknikerna går ut på att använda minimal eller ingen produkt alls (som att fläta fuktigt hår), behöver du inte ens dyra stylingprodukter för att få salongvärdiga vågor varje dag!

4. Billigt! Många kvinnor skräms ofta av kostnaden för att köpa avancerade stylingverktyg som t.ex locktång och locktång. Lyckligtvis finns det flera prisvärda metoder för att skapa vackra värmefria lockar som inte kräver någon dyr investering.

Hur skapar jag lockar utan värme?

Att skapa lockar utan värme kan verka som en skrämmande uppgift, men det är faktiskt möjligt och hälsosammare för ditt hår! Ett effektivt sätt att skapa lockar utan värme är att använda klädmetoden. För att göra detta, tvätta håret och låt det torka naturligt tills det är fuktigt. Ta sedan ett klädstreck och knyt det runt en liten del av håret och upprepa detta på hela håret. Låt det verka över natten och lossa försiktigt på tvättlinan på morgonen. Resultatet blir vackra naturliga lockar utan behov av värme! Du kan också överväga att använda stora papillotter eller flätor för att skapa lockar utan värme. Ha tålamod och experimentera så kommer du snart att hitta den bästa metoden för att skapa lockar utan värme som passar din hårtyp och önskade stil.

Vilka är de bästa sätten att skapa lockar utan värme?

Det finns många olika sätt att skapa lockar i håret utan att använda värme. En av de bästa metoderna är att göra flätor i ditt fuktiga hår och låta dem sitta i över natten. När du tar ut flätorna på morgonen kommer du att ha vackra vågor och lockar.

En annan bra metod är att använda hårnålar eller papilloter. Dessa små rullar kan användas för att skapa lockar i både kort och långt hår. Ta helt enkelt en liten del av håret, rulla upp det på rullen och fäst det på plats. Låt det sitta i minst några timmar, eller helst över natten, och ta sedan bort rullarna för att avslöja vackra lockar.

Du kan också använda twistmetoden, där du tar små delar av håret och vrider dem till små spirallockar. Fäst lockarna med hårnålar och låt dem sitta i minst ett par timmar eller över natten innan du tar bort dem.

Oavsett vilken metod du väljer är det viktigt att komma ihåg att tålamod och omsorg är nyckeln till att uppnå friska och vackra lockar utan värme. För att skydda ditt hår och undvika skador bör du också överväga att använda ett leave-in balsam eller hårmask innan du går till sängs med dina lockar. Med dessa enkla tips kan du njuta av de vackraste lockarna utan att skada håret med heta stylingverktyg.

Guide för att göra värmelösa lockar

Steg 1: Förbered ditt hår

Det första steget är att förbereda ditt hår så att det är redo för styling. Börja med att tvätta och vårda håret som vanligt. När ditt hår är rent, reda ut det med en bredtandad kam eller borste. Applicera sedan en leave-in balsam eller olja för att skydda ditt hår från skador orsakade av curlingprocessen. Slutligen, spraya lite hårspray på ditt fuktiga hår innan du lägger till produkter eller verktyg.

Steg 2: Separera och dela håret

När du har förberett ditt hår är det dags att dela upp det i hanterbara delar. Beroende på tjockleken på ditt hår och önskad lockstorlek kan du välja att dela upp håret i två eller tre sektioner. Fäst varje sektion med en klämma eller resår för att göra det lättare att styla senare.

Steg 3: Vrid och locka håret

Nu kommer den roliga delen - locka de där tröjorna! Ta en del av håret i taget och vrid det hårt runt den värmefria curlern tills du når topparna. Säkra varje hårsektion och gå sedan vidare till nästa avsnitt.

Steg 4: Låt det stelna och rulla ut dina lockar

Det sista steget är där magin händer! Lämna stavarna på plats över natten (eller längre om du vill) så att de kan ta form och skapa de där vackra lockarna! När de är klara, rulla helt enkelt ut varje enskild bar från botten och upp tills alla barer är borttagna. Nu återstår bara att skaka ut de vackra rufsiga vågorna och applicera lite hårspray eller serum om så önskas – och voila! Du har värmefria lockar utan att behöva röra ett enda hett verktyg!

Vanliga frågor om värmefria lockar

Hur länge ska jag använda Heatless Curls för att få ett bra resultat?

Värmefria lockar tar vanligtvis längre tid än värmestylade lockar för att uppnå ett tillfredsställande resultat. Beroende på hårtyp och önskat resultat kan du behöva 4-8 timmar eller till och med över natten för bästa resultat. Men kan vara kortare eller längre beroende på din hårtyp och de stylingprodukter som används.

Hur länge håller Heatless Curls lockarna?

Värmefria lockar kan hålla i allt från några timmar till flera dagar, beroende på hårtyp och vilken teknik som används. T.ex. flexi rod curls, som är gjorda utan värme, är kända för att hålla upp till 5 dagar eller mer med rätt underhåll. Dessutom kan flätor och twistouts också hålla i flera dagar om de görs på rätt sätt. För att säkerställa att de värmefria lockarna håller längre, använd fuktgivande produkter när du stylar och undvik att gnugga hårbotten medan du stylar. Med rätt skötsel och underhåll kan värmefria lockar hålla sig vackra i veckor.

Fungerar Heatless Curls för alla?

Värmefria lockar kan fungera för alla, men det är viktigt att överväga några faktorer innan du provar tekniken. Värmefria lockar är bäst för dem med naturligt vågigt eller lockigt hår eftersom de kräver mindre manipulation av håret vid styling. Personer med rakt eller fint hår kan upptäcka att värmefria lockar inte håller lika länge och kan behöva mer produkt eller en spray som håller starkare. Som med all stylingteknik är det viktigt att hitta den bästa lösningen för just din hårtyp för att uppnå önskad look!

Slutsats

Det är ett utmärkt sätt för kvinnor överallt att njuta av vackra, texturerade lås utan att behöva oroa sig för potentiella värmeskador från heta verktyg som locktång och plattång. Med bara fyra enkla steg och Heatless Curl kan vem som helst uppnå dessa fantastiska resultat på nolltid! Så varför inte prova denna metod idag? Vi garanterar att du inte kommer att bli besviken - du kommer att få vackra studsande vågor på nolltid! Njut, damer!

Få en 10% rabattkod skickad till dig

Få de bästa tipsen och tricken för ditt hår från Lotte och Nanna 🥰