Brudfrisyr för alla hårlängder: DIY-frisyrer och flätor
blog

Brudfrisyr för alla hårlängder: DIY-frisyrer och flätor

vid Lotte Lindgren Oct 21, 2023

Läs igenom av Dorthe Kristensen

Frisör och tidigare delägare i den prisbelönta frisörkedjan Zoom by Zoom

Med många års erfarenhet inom frisörbranschen har Dorthe rådgivet många kunder om hår- och hårvård. Dorthe har läst igenom detta blogginlägg för att säkerställa hög kvalitet och professionalism. Detta blogginlägg är professionellt uppdaterat på 10 mars 2024.

Innehållsförteckning

Brudens hår är en viktig del av brudens totala look, oavsett hårlängd. Oavsett om du har kort, medellångt eller långt hår finns det många vackra uppsättningar och flätor som får dig att stråla på din stora dag. I det här blogginlägget kommer vi att utforska DIY-lösningar för varje hårlängd och ge dig inspiration för att hitta den perfekta stilen för dig. Läs vidare för att upptäcka våra tips och tricks!

Innehållsförteckning

Vilken frisyr passar bruden bäst?

När det gäller att välja den perfekta frisyren för bruden finns det många faktorer att ta hänsyn till. Det är viktigt att ta hänsyn till brudens personliga stil, klänningens design och temat för bröllopet. Här är några populära frisyrer som fungerar bra för bruden:

1. Uppsättning: En klassisk och elegant uppsättning är alltid ett säkert val för bruden. Det kan vara en stram bulle, en romantisk fläta eller en lös uppsättning. Uppsatt hår ger en sofistikerad look och kompletterar både en traditionell och modern brudklänning.

Uppsättning

2. Vågigt hår: Om bruden vill ha en mer avslappnad och naturlig look kan vågigt hår vara det perfekta valet. Det ger en mjuk och romantisk look som är perfekt för bröllop med boho-tema eller strandbröllop. Det kan stylas med blommor eller smycken för att ge en extra touch av elegans.
Vågigt hår
3. Blommiga frisyrer: Blommor i håret kan ge en extra dimension till brudfrisyrer. Det kan vara små blommor som vävs in i flätor eller uppsättningar, eller större blommor som fästs som en dekorativ detalj. Blommor i håret är ett populärt val för bröllop med boho-tema eller sommarbröllop i naturen.
Blommiga frisyrer
4. Flätor: Flätor är en mycket populär metod som också kan kombineras med andra olika typer. Det finns ett brett utbud av flätor som kan ge din brudfrisyr många olika utseende.

Frisyrer för kort hår

En elegant bulle med ett fint hårband är perfekt för brudar med kort hår - det ger en sofistikerad look och kan enkelt göras hemma.


1. Vacker och enkel: En elegant bulle med ett fint hårband är perfekt för brudar med kort hår. Den ger en sofistikerad look och är lätt att göra hemma.

2. Romantisk och feminin: Prova en romantisk sidouppsättning med lockar för att skapa en mjuk och klassisk look på din bröllopsdag.

1. Elegant knut med hårband

1. Skapa en elegant och vacker look för din bröllopsdag med en knut som knyts upp med ett hårband. Denna eleganta frisyr är perfekt för bruden som vill ha en sofistikerad look.

2. Brudens hår kan kompletteras med en vacker knut som knyts i nacken och pryds med ett fint hårband. Denna eleganta uppsättning kommer att framhäva din brudklänning och ge en romantisk touch till din stora dag.

Elegant knut

2. Romantisk sidouppsättning med lockar

Den romantiska sidouppsättningen med lockar är en vacker och elegant stil som passar perfekt till bröllopsklänningen. Lockarna skapar en mjuk och feminin look, medan den lösa stilen ger en romantisk touch. Lägg gärna till en slöja för att fullända den romantiska looken på din bröllopsdag.

När du väljer denna brudfrisyr kan du vara säker på att du känner dig som en riktig brud. Den vackert flätade uppsättningen och de eleganta lockarna kommer att få dig att stråla på din stora dag. Kom ihåg att hitta rätt balans mellan elegans och lätthet i ditt val av hårsmycken eller accessoarer till denna snygga lockiga sidouppsättning.

3. Vintage-inspirerad fransk fläta

Skapa vackert brudhår med en vintageinspirerad fransk fläta. Denna stil är perfekt för både korta och långa hårlängder och kan enkelt anpassas för att passa din bröllopsklänning och stil på bröllopsdagen. Lägg till en romantisk slöja för att fullända den eleganta looken.

Frisyrer för medellångt hår

1. Skapa en romantisk look med mjukt klippt hår och lösa flätor. Dela upp håret i sektioner och fläta ihop dem för en avslappnad men elegant look.

2. Ge ditt medellånga hår en feminin touch genom att skapa en halvuppsatt frisyr med romantiska lockar. Använd en locktång för att skapa lösa vågor i håret och fäst sedan toppen av håret på baksidan av huvudet för en sofistikerad look.

3. Ge din brudfrisyr extra känsla genom att skapa en söt toppbulle med flätade detaljer. Fläta ihop två små sektioner från sidorna av ditt hår och fäst dem som en bulle på toppen av huvudet för en unik och elegant look.

1. Mjuk uppsatt med lösa flätor

 • Börja med att skapa textur i håret med hjälp av en saltvattenspray
 • Dela upp håret i två sektioner och fläta varje sektion i en lös fläta
 • För samman de två flätorna i nacken för en romantisk och avslappnad look

Brudehår til mellemlangt hår

2. Semi-svept hår med romantiska lockar

 • Börja med att locka håret för en romantisk look
 • Dela upp håret i två sektioner: den övre och den nedre
 • Fläta den övre delen av håret och säkra det med en resår
 • Låt de återstående lösa lockarna falla naturligt runt ansiktet

Söt toppbulle med flätade detaljer:

 • Samla allt ditt hår i en hög, tät bulle på toppen av huvudet
 • Fläta en liten del av håret och linda det runt knuten för att skapa textur
 • Fäst flätan med osynliga resårband eller hårnålar.

3. Söt toppbulle med flätade detaljer

Ett sött och feminint sätt att styla ditt bröllopshår är genom att skapa en toppknut med flätade detaljer. Denna frisyr är lämplig för alla hårlängder och ger en romantisk och elegant look. Du kan enkelt skapa denna stil själv hemma med några enkla steg.

Frisyrer för långt hår

1. Skapa en elegant look med en hög hästsvans prydd med en vacker rosett och voluminösa lockar. Denna klassiska långa frisyr är perfekt för att skapa en sofistikerad brudlook.

2. Ge din bröllopslook en bohemisk touch genom att välja en fläta med en blomsterkrans runt. Denna romantiska och naturliga look är perfekt för långt hår och kommer att ge dig den ultimata boho brudupplevelsen.

1. Hög hästsvans med rosett och lockar

En hög hästsvans med en elegant rosett och lockar är en idealisk brudfrisyr för alla hårlängder. Denna stil ger en sofistikerad look samtidigt som den skapar volym och rörelse i håret. För att uppnå denna stil, börja med att locka håret för extra textur. Dra sedan upp håret till en stram hästsvans på toppen av huvudet och fäst den med ett resårband. Avsluta med att knyta en vacker rosett runt resåren för att ge looken en feminin touch.

2. Bohemisk fläta med blommig krans

Bohemisk fläta med blomsterkrans: Skapa en romantisk och bohemiskt inspirerad look för din bröllopsdag med en vacker fläta prydd med en blomsterkrans. Börja med att fläta håret i en lös fransk fläta längs sidan av huvudet och fäst den med ett gummiband. Lägg sedan till olika färgglada blommor som matchar din brudbukett i kransen för extra wow-faktor.

Snygg och enkel frisyr med hårfärg: Om du föredrar en mer modern look kan du prova den här enkla uppsättningen. Borsta håret mjukt bakåt och samla det i en låg knut i nacken av huvudet. För att skapa lite känsla, måla några subtila pastellfärger på de nedre delarna av ditt hår för att skapa kontrast och intresse.

3. Snygg och enkel uppsättning med hårfärg

Snygg och enkel uppsättning med hårfärg:

 • Att använda färgat hårspray eller krita kan ge en unik touch till din bruduppsättning.
 • Skapa en djup sidoskiljning och släta ut håret ner mot bakhuvudet för att skapa en snygg look.
 • Färga bara några få sektioner av håret för en subtil färgkontrast.
 • Avsluta looken med hårspray med lätt stadga för att säkerställa att frisyren håller hela dagen.

4. Lös och romantisk knut med flätade detaljer

Skapa en romantisk knut med flätade detaljer till din bröllopsdag. Denna lösa stil är idealisk för både kort och långt hår och skapar en mjuk och feminin look. Flätningstekniker kan användas för att ge extra dimension och textur till knuten, vilket gör den ännu mer elegant och iögonfallande.

Hur får man den perfekta brudfrisyren?

När det gäller att skapa den perfekta brudfrisyren finns det flera faktorer att ta hänsyn till för att uppnå önskat resultat. Här är några tips och tricks som hjälper dig att uppnå den perfekta looken för din stora dag:

1. Rådfråga en professionell frisör: Det är viktigt att konsultera en professionell frisör som är specialiserad på bröllopshår. En expert kommer att kunna vägleda dig om de olika stilar och tekniker som bäst passar din ansiktsform och hårlängd.

2. Planera i god tid: Det är viktigt att planera ditt bröllopshår i god tid för att undvika stress och ha tillräckligt med tid för provningar. Ta bilder på de olika stilar du gillar och diskutera dem med din frisör för att hitta den perfekta stilen för dig.

3. Tänk på din klänning och temat för ditt bröllop: Ditt brudhår bör vara i harmoni med din klänning och temat för ditt bröllop. Om du bär en romantisk klänning kan du tänka dig mjuka lockar eller löst hår, medan en mer modern klänning kan passa bra med en elegant och strömlinjeformad uppsättning.

4. Ta hänsyn till vädret: Om ditt bröllop är utomhus eller i ett varmt klimat, ta hänsyn till vädret när du väljer din brudfrisyr. Välj en frisyr som håller sig på plats även i varmt och fuktigt väder, och använd produkter som hårspray och anti-frizz-serum för att hålla frizz i schack.

5. Tänk på din personliga stil: Det är viktigt att välja en brudfrisyr som passar din personliga stil och får dig att känna dig självsäker och vacker. Fundera på om du föredrar en mer klassisk och tidlös stil eller en mer modern och trendig stil.

6. Testa din frisyr: Det är viktigt att testa din brudfrisyr före den stora dagen. På så sätt kan du se hur den kommer att se ut och säkerställa att den håller hela dagen. Ta bilder och få feedback från din frisör så att du kan göra eventuella justeringar om det behövs.

7. Använd accessoarer: Accessoarer som blommor, hårband eller pärlor kan ge extra dimension och elegans till ditt brudhår. Överväg att lägga till några detaljer som matchar din klänning eller temat för ditt bröllop för att skapa en sammanhängande look.

8. Var noga med ditt val av produkter: När det gäller styling av ditt brudhår är det viktigt att välja produkter som passar din hårtyp och ger önskad hållbarhet. Prata med din frisör om vilka produkter som är bäst för ditt hår och se till att prova dem i förväg för att undvika oönskade överraskningar.

9. Boka en professionell frisör för din stora dag: Även om du kanske känner att du kan styla ditt eget hår på bröllopsdagen är det alltid en bra idé att boka en professionell frisör för att skapa den slutliga looken. En professionell frisör har den erfarenhet och expertis som krävs för att se till att ditt brudhår ser perfekt ut och håller hela dagen.

10. Kom ihåg att slappna av och njuta av dagen: Kom ihåg att din bröllopsdag är en speciell och minnesvärd händelse. Ge dig själv tid att slappna av och njuta av dagen och lita på att ditt brudhår kommer att vara vackert och perfekt för tillfället. Genom att följa dessa tips och råd kan du vara säker på att få det brudhår du alltid har drömt om och skapa oförglömliga minnen på din bröllopsdag.

Viktiga hårprodukter att komma ihåg inför den stora dagen

För att hålla ditt hår snyggt hela dagen kan du använda några verktyg för att se till att du kan hålla din frisyr på plats eller fräscha upp den när du går. Vi rekommenderar produkter som hårspray, torrschampo och eventuellt ett hårpuder med volym. Det är också alltid bra att ha några extra hårnålar och några matchande hårspännen om du vill ändra din frisyr längs vägen. Det är också en bra idé att komma ihåg ett paraply om det regnar för att förhindra att ditt hår blir frissigt av fukt.

Få en 10% rabattkod skickad till dig

Få de bästa tipsen och tricken för ditt hår från Lotte och Nanna 🥰