Hårsnodd: Så väljer du rätt typ för ditt hår

blog

Hårsnodd kan vara en oumbärlig accessoar när det gäller att styla håret. Men om du har tjockt hår är det viktigt att hitta rätt hårsnodd för att undvika skador och brott. I den här artikeln ska vi titta närmare på vad du ska tänka på när du köper hårsnoddar för tjockt hår och ge dig våra rekommendationer för de bästa på marknaden.

dorte -  frisør

Genomläst av Dorthe Kristensen

- Frisör och tidigare delägare av den prisbelönta frisörkedjan Zoom By Zoom

Dorthe har många års erfarenhet inom frisörbranschen och rådgivning omkring hår och hårvård. Dorthe har med sin yrkeserfarenhet läst igenom detta blogginlägg för att försäkra om hög kvalitet. Detta blogginlägg är yrkesmässigt uppdaterat den 7/7-2023

Vad är hårsnodd?

Hårsnodd är ett litet elastiskt band som används för att binda ihop håret. De är utmärkta för att skapa olika frisyrer för både kort hår och frisyrer för långt hår. Du kan skapa ett antal olika frisyrer med hårsnodd som passar dig. De finns i en mängd olika färger och storlekar som passar både barn och vuxna. Tjocka hårsnoddar kan vara skonsamma mot tjockt hår, medan små hårsnoddar är bra för att hålla mindre delar av håret på plats. Det är viktigt att undvika hårsnoddar med metalldelar eller snäva snoddar eftersom de kan dra i håret och orsaka skador med tiden.

Olika typer av hårsnoddar

Mjuka gummiband eller scrunchies är ett bra alternativ för barn och vuxna med fint hår eftersom de är skonsamma och inte drar i håret. De finns i många färger så att du kan välja en som matchar din outfit eller personliga stil.

Resårband med snörning är bra för tjockt hår eftersom de sitter bättre på plats. De små hålen längs sladden gör också att du kan fästa små clips i dem för en unik look.

Spiralelastik passar alla hårtyper och kan hålla även de tjockaste lockarna på plats utan att glida ur. Deras unika form gör också att de inte lämnar några märken eller veck i håret när du tar ut dem.

Olika typer av hårelastiker

Vad ska man undvika när man väljer hårsnodd?

Metallresårer och resårband med metallklämmor bör undvikas eftersom de kan bryta av eller dra ut håret. Billiga och dåligt tillverkade resårband är inte heller bra, eftersom de ofta förlorar sin elasticitet snabbt och kan vara hårda mot hårbotten.

Här är några saker du bör tänka på när du väljer hårsnodd:

  • Undvik elastiska band i metall
  • Se upp för elastiska band med metallklämmor
  • Köp inte billiga och dåligt tillverkade resårband

Det är viktigt att investera i skonsamma hårresårer för tjockt hår - särskilt för kvinnor och barn. Tjocka hårresårer av god kvalitet hjälper till att skydda ditt hår samtidigt som det bibehåller sin hälsa. Välj små storlekar för små flickor eller om du har fint hår. Dessutom finns dessa skonsamma hårsnoddar i en mängd olika färger, så det finns alltid ett alternativ för varje tillfälle!

Hur hittar man de bästa hårbanden för tjockt hår?

När du letar efter de bästa hårbanden för tjockt hår är det viktigt att välja ett hårband med bra hållbarhet och styrka. Det kan också vara bra att välja resårer med mjukare material som inte slits eller går sönder i håret.

Resårband med extra stark elasticitet och bredd är bra val för tjockt hår. De kan greppa flera hårstrån åt gången och säkerställa ett bra grepp utan att glida ur. Vissa märken har också tagit fram speciella hårresårer för tjockt hår, t.ex. spiral- eller telefontrådsformer som minskar risken för att håret bryts av vid användning.

Vad ska man leta efter?

När du letar efter den bästa hårresåren för tjockt hår finns det några viktiga faktorer att ta hänsyn till. Här är vad du ska leta efter:

  • Storlek och elasticitet: Se till att du väljer en resår som passar din hårtyp. Ju tjockare hår du har, desto mer elastisk bör din resår vara.
  • Material och hållbarhet: Välj en stark resår som är tillverkad av högkvalitativa material som gummi eller silikon. Det gör att den håller länge och inte går sönder så lätt.
  • Design och stil: Om du vill ha en mer elegant look på dina håraccessoarer kan du välja ett dekorativt hårband med pärlor eller stenar.

Så om du letar efter den bästa hållbara hårresåren för ditt tjocka hår, se till att den har bra storlek och elasticitet samt bra materialval.

Andra tillbehör för tjockt hår

Tandade hårsnoddar är en bra accessoar för tjockt hår. De håller håret på plats och förhindrar att det faller ur frisyren. Pannband i mjuka material som sammet eller satin ger extra komfort samtidigt som de håller håret på plats hela dagen. Toupéklämmor är små klämmor som kan hjälpa dig med även de mest ostyriga lockarna, så att du alltid ser snygg och välvårdad ut i alla situationer. Dessa alternativa tillbehör kan vara en bra lösning för dem som vill ha mer variation än traditionella hårband eller helt enkelt behöver något mer robust och hållbart än enbart ett hårband.

Hur applicerar man hårsnodd?

Att applicera hårsnodd kan tyckas vara en enkel uppgift, men det är viktigt att göra det korrekt för att undvika att skada håret.

För det första ska håret borstas eller rengöras från eventuella knutar så att det är slätt och redo att samlas i en hästsvans. Det är också viktigt att håret inte är för hårt samlat, eftersom det kan leda till spänningar och huvudvärk.

Välj sedan en hårresår i lämplig storlek som passar hårmängden och är tillräckligt stark för att hålla håret på plats. Det är bäst att undvika resårer av metall eller plast eftersom de kan dra och skada håret.

När du har valt ett resårband drar du det försiktigt över håret och placerar det där du vill knyta hästsvansen. Du kan sedan dra åt resåren, men var försiktig så att du inte drar för hårt eftersom det kan skada håret.

Kvinna använder hårelastik i håret

Vilken storlek på hårsnoddar ska jag använda?

Det kan vara svårt att avgöra vilken storlek du ska använda, eftersom det beror på din hårtyp och hårvolym. I allmänhet är det en bra idé att använda ett hårband som inte är för hårt, eftersom det kan skada håret. Om du har fint hår eller vill ha en mer subtil look kan du välja mindre hårsnoddar, medan du med tjockt hår kan använda större hårsnoddar. Det är också viktigt att tänka på vad du ska använda hårsnoddarna till - ska de hålla en hästsvans eller bara hålla håret borta från ansiktet? Om du är osäker på vilken storlek du ska välja kan du alltid fråga din frisör om råd.RELATERADE INLÄGG