mullet hår
blog

Mullet hår: En guide till den perfekta frisyren för män

vid Lotte Lindgren Jul 10, 2023

Läs igenom av Dorthe Kristensen

Frisör och tidigare delägare i den prisbelönta frisörkedjan Zoom by Zoom

Med många års erfarenhet inom frisörbranschen har Dorthe rådgivet många kunder om hår- och hårvård. Dorthe har läst igenom detta blogginlägg för att säkerställa hög kvalitet och professionalism. Detta blogginlägg är professionellt uppdaterat på 9 februari 2024.

Innehållsförteckning

Mullet hår är på modet igen och blir allt populärare bland män. Men vad exakt är hockeyfrilla och hur kan du styla den för att uppnå den perfekta frisyren? I den här guiden hjälper vi dig att svara på dessa frågor och ger dig tips om hur du behåller din nya look. Så läs vidare och bli inspirerad till din nästa frisyr!

Innehållsförteckning

Vad är mullet hår?

Mullet hår är en frisyr som kännetecknas av kort hår på toppen av huvudet och långt hår i nacken. Denna stil blev känd på 80-talet som en populär frisyr för män. Många förknippar fortfarande denna stil med den eran, men den har sett en comeback och anses nu vara modern och trendig.

Mullet hår har gjort en comeback och anses nu vara modernt och trendigt.

 

En mullet-frisyr kan ha olika längder av långt och kort hår, men det viktiga är kontrasten mellan de två längderna. Långt hår i nacken möjliggör stylingalternativ som flätor eller uppknutna looker, medan kortare sidor gör det praktiskt för vardagskläder. Med sin mångsidighet kan det låta vilken man som helst sticka ut från mängden med ett unikt frisyrval.

Historien bakom Mullet hår

Framväxt och popularitet på 1970-talet:

Mullet hår blev först populärt i USA på 70-talet när rock- och countrymusiker började bära den distinkta frisyren. Det var särskilt känt som en maskulin frisyr med korta sidor och långt hår i ryggen, ofta stylad med volym eller lockar.

Kändisar som bar mullet-frisyren:

Under 80-talet fick mullet-frisyren ännu mer uppmärksamhet genom kändisar som bar frisyren Deras ikoniska utseende gjorde denna frisyr till en trend bland både män och kvinnor.

Mullet-frisyrens återkomst i modern tid:

Idag har Mullet-frisyren gjort comeback hos många unga människor runt om i världen. Med nya variationer som "modern mullet" har kort hår på toppen av huvudet kombinerat med längre lugg eller nackhår blivit populärt igen.

mannen med mullet

Punktlista:

  • Dök upp i USA på 70-talet
  • Populär bland musiker
  • Kort på sidorna, lång baktill
  • Trend för både kvinnor och män
  • Moderna varianter: "Modern Mullet"

Kännetecken för Mullet hår

Kortare hår framtill än baktill är en av de mest utmärkande egenskaperna hos mullethår. Denna frisyr kännetecknas ofta av längre lockar på baksidan av huvudet som gradvis blir kortare mot framsidan. Detta ger en dramatisk stil som sticker ut från andra mer traditionella frisyrer.

En annan stor fördel med mullet hår är möjligheten till olika längder och stilar i de övre sektionerna. Det innebär att du kan anpassa din frisyr så att den passar din personliga smak eller det tillfälle du ska gå på. Dessutom ger det dig friheten att experimentera med olika färger och toner i håret för att skapa en unik look.

Sammantaget är mullet ett mångsidigt och spännande frisyralternativ för alla män som vill ha något lite annorlunda än den traditionella frisyrtrenden. Men det kräver också noggrann omsorg och uppmärksamhet på dina stylingbehov för att få ut det bästa av denna enastående frisyr!

Är det fortfarande modernt med Mullet hår?

Mullet hår är fortfarande populärt bland män. Det kräver dock rätt styling för att inte se gammalmodigt ut. För ett mer modernt tillvägagångssätt, håll håret kortare på toppen och längre baktill för att skapa en mer subtil multeffekt.

Tänk på att inte alla ansiktsformer passar för denna stil, så det är viktigt att rådgöra med din frisör innan du bestämmer dig för att hoppa på trenden. Med rätt klippning och styling kan mullet vara en djärv och snygg frisyr.

Mullet hår på catwalken

Mullet hårets historia går tillbaka till 1970-talet och var populär bland rockstjärnor. Idag är det en av de mest eftertraktade frisyrerna på catwalken och kan stylas i många olika varianter - från kortare klippningar med en lätt lock till mer dramatiska långa lockar i ryggen.

Ett sätt att styla din egen version av mullet hår är att klippa sidorna och toppen kortare, medan du låter håret i ryggen växa längre. Du kan sedan välja att styla det rakt eller lockigt, beroende på vad du föredrar. Kom dock alltid ihåg att fokusera på en välskött manke om du vill uppnå en professionell look med denna populära frisyr för män.

Hur du stylar ditt mullet-hår

När du stylar ditt mullet-hår är det viktigt att ta hänsyn till längden på ditt hår. Om du vill ha en mer avslappnad stil ska du låta håret vara löst och ostrukturerat. Om du vill ha en mer polerad look, använd en borste för att styla håret i önskad form.

För att uppnå bästa resultat med ditt mullet-hår måste du välja rätt produkter för styling. Använd en bra stylingprodukt som gel eller vax för att säkerställa att frisyren håller hela dagen. Undvik dock överdrivna mängder produkt för att undvika en fet look.

Val av längd

Kort framtill och lång baktill: Varför det fungerar. En av de största fördelarna med en mulletfrisyr är skillnaden i längd mellan framsidan och baksidan. Det kortare håret framtill ger en mer polerad och välvårdad look, medan det långa håret baktill ger en mer avslappnad look.

Tänk på din ansiktsform. När du väljer längden på ditt mullet-hår, tänk på din ansiktsform. Män med runda ansikten kan till exempel ha nytta av att ha något mindre volym runt kinderna än de med fyrkantiga eller ovala ansikten.

Prata med din frisör om rätt längd. Att välja rätt längd för din mullet kan vara knepigt, men som tur är finns det hjälp att få från professionella frisörer. Prata med din frisör om dina preferenser och beskriv hur du vill att det ska se ut; de kan ge dig rekommendationer baserade på dina specifika behov!

Olika längder på mullet hår

Val av färg

För att uppnå bästa resultat med en mulletfrisyr är det en bra idé att hålla färgvalet enkelt. Naturliga hårfärger fungerar bäst och ger frisyren en mer klassisk look. Du kan också ta inspiration från kändisar som har rockat en mullet på senare tid för att hitta den perfekta färgen för dig.

Om du vill ha mer djup och dimension i håret ska du prova gradvisa färgförändringar. Detta hjälper dig att ge din frisyr mer komplexitet utan att kompromissa med dess naturliga utseende. Oavsett vilken färg du väljer, se till att du ger regelbundet underhåll och använder kvalitetsprodukter för att säkerställa friskt hår.

Urval av produkter

Använd saltvattenspray för att få rätt textur: Saltvattenspray är ett bra sätt att skapa volym och struktur i håret, perfekt för en Mullet-stil. Spraya det jämnt över hela håret för en naturlig, beachy look. Vi rekommenderar vår saltvattenspray, som ger håret en fin medium stadga samtidigt som den skyddar håret mot värme och UV-strålning. Du hittar den här.

Undvik för mycket glans genom att använda matta stylingprodukter: För mycket glans kan förstöra utseendet på din frisyr. Använd därför matta stylingprodukter som hårvax eller pomada som ger dig kontroll utan överdriven glans.

Välj ett bra vax eller gel för att hålla din frisyr på plats hela dagen: Ett bra vax eller gel kommer att hålla din Mullet-frisyr på plats hela dagen. Var försiktig när du väljer produkt och se till att du hittar en formula med stark stadga.

Ta hand om ditt mullet-hår

För att behålla ditt mullet-hår är det viktigt att du klipper dig regelbundet. Detta säkerställer att frisyren håller sig i form och ser välvårdad ut. En professionell stylist kan hjälpa dig att hålla längden på toppen av huvudet jämn och trimma sidorna för en mer modern version av stilen.

Undvik skador på håret genom att använda produkter som är särskilt utformade för långt hår och undvik överdriven värmestyling. Använd också en bredtandad kam eller borste för att försiktigt ta bort eventuella knutar eller trassel i håret varje dag för att undvika skador på hårets struktur. Att underhålla din mullet kräver noggrann vård, men det resulterar i en fantastisk look som sticker ut från mängden!

Regelbunden klippning

Hur ofta ska du klippa ditt mullet-hår? Det beror på längden på ditt hår och den önskade formen. I allmänhet rekommenderar vi att du klipper topparna var 6-8:e vecka för att bibehålla en väldefinierad form. Se också till att välja en erfaren frisör som kan skräddarsy din frisyr efter dina ansiktsdrag.

När du har fått din drömfrisyr är det viktigt att du behåller formen genom regelbunden styling och användning av lämpliga produkter. Använd en kam eller borste med täta tänder för att forma håret efter behov och undvik överstyling, eftersom det kan skada håret med tiden.

Undvik skador på håret

Att använda värmeskyddande produkter är en nyckelfaktor för att undvika skador på håret när du stylar det. Det kan vara frestande att värmestyla varje dag, men det kan leda till torrhet och kluvna toppar. Investera i ett bra värmeskydd och begränsa din användning av locktång eller plattång.

Att tvätta och vårda håret med rätt produkter är också viktigt för att minimera hårskador. Använd schampo och balsam som passar din hårtyp, t.ex. fett eller torrt hår. Överösa inte håret med produkter - använd bara en liten mängd åt gången.

Du kan förebygga kluvna toppar genom att klippa håret regelbundet och använda vårdande produkter som leave-in-balsam. Ett annat tips är att undvika tajta resårband eller klämmor i håret, eftersom det kan skada dina lockar med tiden.


Håll dessa tre tips i åtanke för ett friskt och starkt Mullet Hair:

  • Använd värmeskydd vid styling
  • Tvätta håret regelbundet med lämpliga produkter

Slutsats

Efter att ha undersökt mullet hår och dess popularitet bland män, kan man dra slutsatsen att denna frisyr fortfarande är en trend år 2023. Många kändisar har anammat mullet hår som ett statement och detta har lett till ökat intresse för stilen bland den genomsnittliga mannen.


Mullet hår kräver dock tid och underhåll för att uppnå det önskade utseendet. Det är viktigt att hitta en professionell frisör med erfarenhet av denna stil för bästa resultat. Om du vill ha en unik look med många kännetecken från den gamla generationens rockstjärnor i kombination med nya trender 2023 - är mullet definitivt något att överväga!
Bredtandad kam

Bredtandad kam

Få en 10% rabattkod skickad till dig

Få de bästa tipsen och tricken för ditt hår från Lotte och Nanna 🥰