Permanenta lockar: Skapa en förvandling med vackra lockar

blog

Drömmer du om vackra, fylliga lockar? Då kan permanenta lockar vara något för dig. Men innan du påbörjar processen finns det några viktiga steg och information som du bör känna till. I den här guiden tar vi dig igenom allt från förberedelser till underhåll av dina nya vackra lockar. Läs vidare för att få de bästa tipsen och knepen för bästa resultat!

dorte -  frisør

Genomläst av Dorthe Kristensen

- Frisör och tidigare delägare av den prisbelönta frisörkedjan Zoom By Zoom

Dorthe har många års erfarenhet inom frisörbranschen och rådgivning omkring hår och hårvård. Dorthe har med sin yrkeserfarenhet läst igenom detta blogginlägg för att försäkra om hög kvalitet. Detta blogginlägg är yrkesmässigt uppdaterat den 12/6-2023

Vad är permanenta lockar?

Permanenta lockar är en hårbehandling som kan ge dig vackra, långvariga lockar. Processen innebär att kemikalier appliceras på håret som bryter bindningarna i håret som håller det slätt och rakt. Nya bindningar läggs sedan till för att forma håret till den önskade lockformen.

Systemet för permanenta lockar varierar från frisör till frisör beroende på vilken teknik och produkt som används. Det är en bra idé att göra din research innan du bestämmer dig för permanent styling eller prata med din professionella stylist om dina behov och önskningar för ett friskt, starkt hår innan processen börjar.

Skillnaden mellan permanenta och tillfälliga lockar

Permanenta lockar är ett mer permanent val än tillfälliga lockar, som kan uppnås med locktång, värmerulle eller värmelösa lockar. Denna typ av lockar innebär en kemisk behandling av håret, vilket kan ge mer långvariga resultat än tillfälliga lösningar. Även om permanenta lockar kan vara mer skadliga för ditt hår än de tillfälliga alternativen, är det fortfarande möjligt att uppnå friska och starka permanenta lockar om du tar hand om ditt hår ordentligt efter behandlingen.

Permanenta lockar kan ge mer långvariga resultat än tillfälliga lösningar, men det är fortfarande viktigt att ta hand om håret ordentligt efter behandlingen.

Medan många kvinnor väljer den permanenta lösningen för att få textur i håret eller liva upp sin look, föredrar andra tillfälliga lösningar. Tillfälliga lockar med locktång, värmerullar eller värmelösa lockar är i allmänhet mindre skadliga för håret och gör att du kan styla håret på olika sätt varje dag. Oavsett vilken metod du väljer - oavsett om det är en permanent eller tillfällig lösning - kom ihåg att alltid ta väl hand om ditt hår med produkter av god kvalitet.

Kvinna med mycket lockigt hår

För- och nackdelar med permanenta lockar

Permanenta lockar kan ge en naturligt spänstig look utan daglig styling. Det är en av fördelarna med att få permanenta lockar hos frisören. Dessutom är det enkelt eftersom det ger ett bestående resultat. Det finns många metoder beroende på vilken typ av lockar du vill ha. Du kan få allt från uttalade, definierade lockar till bara vågor eller fall i håret. Beroende på vad du vill ha och om du har långt eller kort hår är det alltid en bra idé att konsultera en frisör.

Men det finns också nackdelar som du bör överväga innan du fattar beslutet. En av de största nackdelarna med permanenta lockar är risken för skador på hårstrukturen på grund av den kemiska behandlingen. Dessutom behöver processen också regelbunden vård efteråt, eftersom håret lätt kan bli snabbt slitet och torrt utan ordentlig uppmärksamhet.

Även om resultatet kan bli fantastiskt med långvariga och eleganta lockar, bör du komma ihåg de potentiella risker som är förknippade med permanent curling. Regelbunden vård efter processen hjälper dig dock att behålla ett friskt och starkt hår under lång tid framöver - så om du känner dig redo att prova denna snygga trend är det viktigt att hålla dessa faktorer i åtanke innan du går vidare med idén om permanenta lockar!

Förberedelse för permanenta lockar

Förberedelserna kan vara avgörande för att uppnå önskat resultat. Börja med att ge ditt hår en bra, närande behandling så att det är friskt och starkt nog att acceptera den permanenta lockningen. Här rekommenderar vi starkt vår Repair and Care-serie, som ger maximal vård och fukt till håret. Undvik också färgning eller kemiska behandlingar som blekning strax innan du påbörjar processen.

Kom också ihåg att ta bilder på frisyrer du gillar, eftersom det kommer att hjälpa din frisör att skapa de perfekta lockarna för dig. Var beredd på en längre konsultation med din frisör före den faktiska behandlingen, där ni kommer att diskutera möjliga stilar och hitta den bästa planen för ditt hår.

Att välja frisör och salong

Läs recensioner på nätet från tidigare kunder eftersom det är ett bra sätt att få en känsla för vad du kan förvänta dig av en salong. Be också vänner och familj om rekommendationer eftersom de kan ha personlig erfarenhet av frisörer i ditt område. Få en lista över de bästa salongerna i ditt område genom att söka på nätet. Det är viktigt att välja rätt salong så att du kan få de snyggaste permanenta lockarna för ditt friska och starka hår.

Konsultation med din frisör

När du har en konsultation med din frisör är det viktigt att diskutera dina önskemål och förväntningar på behandlingen. Berätta för din frisör hur du föreställer dig ditt hår efter behandlingen så att ni tillsammans kan arbeta för att skapa de bästa resultaten.

Var inte rädd för att ställa frågor till din frisör under processen. Det är viktigt att du känner dig bekväm med processen och resultatet. Be också om råd om hur du tar hand om ditt nya lockiga hår efter behandlingen - på så sätt kommer dina lockar att förbli vackra och friska längre!

Förberedelse av håret

Undvik att tvätta håret dagen före behandlingen eftersom det hjälper till att skydda håret från skador. Använd inte produkter som stylingprodukter eller balsam före permanentlockning, eftersom det kan göra det svårare för lockarna att sätta sig ordentligt. Tillför protein till ditt hår genom att äta mat som ägg, fisk eller nötter; detta kommer att stärka håret och bidra till att öka hållbarheten hos de permanenta lockarna.

Ha dessa tips i åtanke för en lyckad förberedelse:

  • Tvätta inte håret dagen före behandlingen
  • Undvik att använda stylingprodukter och balsam före behandlingen
  • Konsumera proteiner från ägg, fisk eller nötter

Processen för permanenta lockar

Att få permanenta lockar är ett bra sätt att ge ditt hår en ny look och skapa mer volym. Men det är viktigt att välja rätt locktång som passar din hårlängd och hårtyp för bästa resultat. Välj en storlek som matchar den önskade effekten och se till att skydda håret med en värmeskyddande spray före styling.

När du utför den permanenta curlingprocessen, följ instruktionerna noggrant och ha tålamod under processen. Det kan ta lite tid att uppnå önskat resultat, men när du gör det rätt kommer dina lockar att vara vackra och långvariga under lång tid framöver. Se också alltid till att återfukta håret med vårdande produkter efter behandlingen för en friskare och starkare look.
Vårdande produkter för hår

Att välja locktång

Locktänger med keramisk teknik är det bästa valet för ett friskt och glänsande hår. Denna teknik hjälper till att minska skador på håret och ger långvariga lockar. Justerbar temperaturkontroll säkerställer att du kan välja den optimala värmeinställningen beroende på din hårtyp och undvika överhettning eller brännskador. Storleken på locktången bör också tas i beaktande, eftersom mindre storlekar är lämpliga för kortare hår medan större storlekar är idealiska för längre lockar. Välj rätt kombination av dessa faktorer för att få vackra permanenta lockar utan att skada håret.
Locktång

Hur man utför den permanenta locktagningen

Innan du påbörjar den permanenta curlingprocessen är det viktigt att förbereda håret ordentligt. Detta inkluderar att tvätta och torka håret noggrant och undvika stylingprodukter. När din frisör har påbörjat processen är det också viktigt att skydda håret mot skador med hjälp av specialprodukter.

Skötsel och underhåll efter permanentningen kan vara lika viktigt som själva processen. Regelbunden återfuktning med djupverkande balsam och oljor håller dina lockar friska och glansiga. Undvik dessutom värmestyling eller färgning under minst 2-3 veckor efter behandlingen för att minimera risken för ytterligare skador på håret.

För att undvika att skada håret under processen bör din frisör se till att välja en locktång som passar din hårtyp och längd och testa på en liten del av håret först. Under själva behandlingen ska du hålla temperaturen inom säkra gränser för att undvika oåterkalleliga skador på hårets struktur.

Kom ihåg att För att få bästa resultat krävs tid, tålamod och en erfaren frisör - men med rätt skötsel kan du njuta av dina permanenta lockar i flera månader framöver!

Eftervård och underhåll av lockar

är viktigt för att bibehålla det vackra resultatet. Efter behandlingen rekommenderas att du undviker att tvätta håret i minst 48 timmar för att låta lockarna sätta sig ordentligt. Använd också en återfuktande hårinpackning en gång i veckan för att hålla håret friskt och starkt.


Dagligt underhåll är viktigt för permanenta lockar. Använd en bredtandad kam eller fingrarna för att försiktigt kamma igenom håret och använd en lockdefinierande produkt för att framhäva dina lockar. Undvik värmestyling som hårtorkar eller plattänger eftersom dessa kan skada permanenten med tiden.

Eftervård av lockarna

Att använda återfuktande produkter är en viktig del av eftervården för permanenta lockar. Det är viktigt att hålla håret återfuktat för att undvika torra och trasiga lockar. Undvik också att borsta eller kamma dina lockar för hårt, eftersom det kan skada dem och skapa frissighet i håret. Använd istället fingrarna för att försiktigt ta tag i och separera lockarna. Om du vill styla med värmeverktyg ska du alltid använda en värmeskyddande produkt innan du stylar.

  • Använd återfuktande produkter regelbundet
  • Separera dina lockar endast med fingrarna
  • Applicera värmeskydd innan du stylar med värmeverktyg
Att ge din permanentade man rätt vård hjälper dig att uppnå de vackraste resultaten. Så kom alltid ihåg dessa tips när du arbetar med din nya look!

Dagligt underhåll av lockarna

Att sova med håret på ett örngott av bambu är viktigt för att undvika att dina permanenta lockar trasslar till sig på natten. Det hjälper också till att minska friktion och slitage på ditt hår. För att bibehålla ditt hårs hälsa bör du undvika frekvent tvätt och föning eftersom detta kan skada lockarna och leda till ökat hårbrott. En grov kam kan användas för att försiktigt separera dina lockar och ge dem mer volym - men var försiktig så att du inte drar eller sliter i dem eftersom det kan skada dina vackra lockar.

Regelbunden klippning och hårfärgning

Klipp håret regelbundet för att undvika torra toppar och bibehålla ett friskt hår. Att klippa håret regelbundet är viktigt för att hålla det friskt och starkt, särskilt när du har permanenta lockar. Se till att trimma torra toppar minst var 8-12:e vecka.
Regelbunden klippning
Välj färgprodukter utan ammoniak, som kan skada ditt hår över tid. Vissa färgprodukter innehåller ammoniak, vilket kan vara dåligt för din hårhälsa på lång sikt. Välj istället produkter utan denna skadliga kemikalie eller prova naturliga alternativ.

Begränsa exponeringen för solljus och klor- eller saltvatten efter färgningsprocessen. Efter en permanent lockbehandling eller hårfärgning ska du undvika solljus och simning i klor- eller saltvatten under minst några dagar efter behandlingen. Detta hjälper till att bevara den nyfärgade glansen och håller dina permanenta lockar intakta längre!

RELATERADE INLÄGG