Kvinne får klippet lugg
blog

Lugg for ulike ansiktsformer: Guide til den perfekte looken

vid Lotte Lindgren Jun 30, 2023

Läs igenom av Dorthe Kristensen

Frisör och tidigare delägare i den prisbelönta frisörkedjan Zoom by Zoom

Med många års erfarenhet inom frisörbranschen har Dorthe rådgivet många kunder om hår- och hårvård. Dorthe har läst igenom detta blogginlägg för att säkerställa hög kvalitet och professionalism. Detta blogginlägg är professionellt uppdaterat på 8 februari 2024.

Innehållsförteckning

Hvis du leter etter inspirasjon til luggen din, har du kommet til rett sted. I denne bloggen utforsker vi de hotteste lugg-trendene for kvinner i 2023, og deler vår ekspertise og oppmerksomhet på detaljer for å hjelpe deg med å finne den perfekte luggen som passer din personlige stil og ansiktsform. Les videre for å lære mer om de nyeste trendene innen lugg og få inspirasjon til din neste frisyre!

Innehållsförteckning

De hotteste lugg-trendene for kvinner i 2023

Lugg är ett bra sätt att förändra din look och skapa ett nytt uttryck. Kort lugg är det perfekta sättet att ge din frisyr lite edge. Den passar de flesta ansiktsformer och kräver minimal styling för att se vacker ut. Om du vill ha mer rörelse i håret kan du prova den populära snedställda luggen.

Om du vill ha en mer dramatisk look ska du överväga gardinlugg. Den är elegant och feminin med mjuka lager och gör att du kan styla den på olika sätt beroende på väder eller tillfälle. Oavsett vilken frisyr du väljer, kom alltid ihåg att rådfråga din frisör för en guide om vad som fungerar bäst för dig.

1. kort, buskig lugg

Kort, buskig lugg är en vacker och snygg frisyr för kvinnor med ansiktsform. Den kan hjälpa dig att hitta den perfekta frisyren hos frisören. Luggen har hittat sin plats i modevärlden igen, och kort lugg passar bra till en modern garderob. Om du vill hänga med i trenderna kan du överväga att skaffa en kort, buskig lugg för en ny look år 2023!

Kvinna med hel lugg

2. Snedställd lugg

Frisyren med snedlugg är en tidlös stil som passar de flesta ansiktsformer. Det är en mångsidig klippning och kan vara antingen lång eller kort beroende på vad du föredrar. Om du vill ha en elegant och vacker look, be din frisör att ge dig den perfekta snedställda luggen. Hämta inspiration från modeguider för kvinnor 2023 för att hitta den bästa frisyren för ditt ansikte.

3. Curtain bangs/ gardin lugg

Curtain bangs eller gardin lugg är en populär trend bland kvinnor 2023. Denna stil innebär lång, snedställd lugg som klipps i lager och hänger ner som en gardin över ansiktet. Curtain bangs passar bra för många olika ansiktsformer och kan skräddarsys för kort eller långt hår. För bästa resultat rekommenderas att du besöker en frisör med erfarenhet av att klippa lugg.

En guide för gardinlugg hjälper dig att hitta rätt längd och stil som passar din individuella smak och personliga stil. Det är viktigt att ta hänsyn till din ansiktsform samt vädret på din ort när du väljer denna frisyr. Med grundlig forskning kan du hitta den perfekta stilen för gardinlugg som kommer att se bra ut hela säsongen.

gardin lugg

4. Full lugg

Full lugg är en trend som passar de flesta ansiktsformer och ger en sofistikerad look. När du väljer denna frisyr, se till att du får ditt hår klippt av en professionell frisör för bästa resultat. Din frisör kan hjälpa dig att hitta rätt längd och stil för att passa din väg och ditt mode.

Om du har hittat rätt stil med hel lugg kan det vara ett vackert och snyggt sätt att förändra din look. Använd vår guide till de hetaste lugg-trenderna för 2023 som inspiration när du besöker din frisör nästa gång - och gör dig redo att känna dig fantastisk!

hel lugg

5. Lugg från Brittany

Brittany bangs är en trend som har hittat sin väg in i många kvinnors hjärtan 2023. Denna snygga frisyr med en lång och elegant look fungerar bra med olika ansiktsformer och outfits. Om du vill ha en vacker Brittany-lugg kan en guide från din skickliga frisör hjälpa dig att välja rätt klippning för din hårtyp och ditt ansikte.

Här är några anledningar till varför kvinnor älskar Brittany-lugg:

 • Ger en sofistikerad look
 • Passar bra till både kortare och längre hår
 • Kan stylas på olika sätt för att matcha din personliga stil

Oavsett om du vill klippa din långa lugg eller prova något nytt, överväg Brittany bangs trend - det ser alltid bra ut!

6. Lång lugg

Lång lugg är en klassisk frisyr som aldrig blir omodern. Den passar bra till de flesta ansiktsformer och gör att du kan variera mellan olika looks. Din frisör kan vägleda dig i att klippa en vacker och snygg lång lugg som passar perfekt till ditt ansikte.

Om du har bestämt dig för att lång lugg passar din stil och ansiktsform är det viktigt att hålla ett öga på de senaste trenderna inom denna frisyr. En professionell frisör kan hjälpa dig att få rätt längd och form på din långa lugg - så att du garanterat kommer att se fantastisk ut!

7. Oklippt lugg

En oklippt lugg kan vara ett vackert och snyggt tillskott till vilken frisyr som helst. Men det är viktigt att tänka på din ansiktsform och hårlängd innan du klipper din lugg själv eller besöker frisören. Här är några tips och tricks om oklippt lugg:

 • Oklippt lugg fungerar bäst på kvinnor med långt hår
 • Det kräver minimalt underhåll
 • För att undvika en för tung look bör din oklippta lugg börja från mitten av hårbotten
 • Om du har en rund ansiktsform kan du överväga en vinklad klippning för att ge illusionen av mer längd till ditt ansikte

Kom alltid ihåg att rådfråga din frisör innan du kastar dig ut i nya klippningar eller trender.

8. Pixie-lugg

Pixie-lugg är en fantastisk frisyr som kan ge alla kvinnor en vacker och elegant look. Det tar mod att välja denna korta frisyr, men det är definitivt värt det. Om du funderar på att få en pixie-luggklippning bör du först överväga din ansiktsform och hitta rätt vägledning från din frisör. Dessutom finns det olika pixie bangs trender för 2023 som du kan ta inspiration från.

Här är några av de hetaste pixie bangs trenderna för kvinnor 2023:

 • Asymmetriska skärningar

 • Fräcka fransar
 • Spetsiga toppar
 • Undercut-detaljer

Dessa trender gör att du kan skräddarsy din egen stil och look med denna populära frisyr. Så gå till din närmaste frisör och låt dem hjälpa dig att hitta din perfekta look!

9. Frisyr med lugg och långt hår

Lugg och långt hår är en kombination som har blivit populär i modevärlden. Men innan du bestämmer dig för att klippa ditt långa hår med lugg bör du tänka på din ansiktsform och hitta den perfekta längden. En professionell frisör kan vägleda dig i att välja rätt look som passar dina egenskaper.

Några vackra frisyrer inkluderar gardinlugg med mjuka vågor eller slät styling för en elegant look. Lång lugg skapar också en snygg effekt tillsammans med skiktade klippningar på resten av håret. Oavsett vilken trend du väljer kommer en snygg uppsättning lång lugg att ge en modern touch till alla kvinnors look i år!

10. Djup lugg

Kvinnor med djup lugg kan känna sig både vackra och stilfullt klippta. Men för att uppnå den perfekta looken är det viktigt att ta hänsyn till din ansiktsform och hitta rätt vägledning från en frisör eller modeguide. Djup lugg kan vara ett bra val för kvinnor med långa ansikten, eftersom denna typ av frisyr optiskt förkortar ansiktet. Det är också en bra idé att experimentera med olika längder på luggen och fundera på vad som passar din personliga stil bäst.

Djupa luggar har varit en populär trend under lång tid nu, särskilt i kombination med långt hår. En av de största fördelarna med denna stil är dess mångsidighet - den ser lika bra ut på rakt hår som lockigt hår. För kvinnor som letar efter något trendigt och nytt 2023 bör djupt skuren lugg definitivt vara bland alternativen!

11. Lugg i peruk

För kvinnor som letar efter ett sätt att förnya sin look kan peruker med lugg vara ett bra fynd. De kan låta dig experimentera med olika ansiktsformer och stilar utan att behöva gå igenom en klippning eller färgning. En frisör kommer att vägleda dig i att välja rätt stil för din ansiktsform och hjälpa dig att hitta de vackraste och mest trendiga luggar.

Några av de hetaste trenderna inom lugg är kort, sned eller lång lugg, samt gardiner eller fylliga ögonbryn. Att välja rätt klippning är avgörande för ett vackert resultat, så vänd dig till en professionell guide i modevärlden för råd om vad som fungerar bäst för din look.

12. Asymmetrisk lugg

Asymmetriske pandehår er en af de mest populære frisuretrends i 2023. Denne pandehårsstil giver ansigtet et unikt og smukt look, der passer til enhver ansigtsform. Frisøren kan vejlede dig om, hvordan du får den bedste asymmetriske klipning, der passer perfekt til dig og din stil.

En guide til asymmetriske pandehår vil hjælpe kvinder med at finde det rigtige snit og style deres hår på en måde, der fremhæver deres naturlige skønhed. Med denne trend kan kvinder opnå et lækkert og sofistikeret udseende uden at skulle klippe for meget af håret eller ændre hele stilen på én gang.Få en 10% rabattkod skickad till dig

Få de bästa tipsen och tricken för ditt hår från Lotte och Nanna 🥰