Stärk ditt hår med en hårbottenmassage

blog

Få friskt hår med hårbottenmassage

Vem älskar inte en läcker hårbottenmassage? Det är bra för dig, men verkligen för ditt hår också! Om du någonsin har provat en djup hårbottenmassage vet du att det knappt finns något bättre!

dorte -  frisør

Genomläst av Dorthe Kristensen

- Frisör och tidigare delägare av den prisbelönta frisörkedjan Zoom By Zoom

Dorthe har många års erfarenhet inom frisörbranschen och rådgivning omkring hår och hårvård. Dorthe har med sin yrkeserfarenhet läst igenom detta blogginlägg för att försäkra om hög kvalitet. Detta blogginlägg är yrkesmässigt uppdaterat den 3/1-2023

Varför är hårbottenmassage bra?

Men varför är hårbottenmassage så bra? Hårbottenmassage hjälper kroppen att utsöndra hormonet oxytocin , som också kallas "kärlekshormonet". Detta hormon ger en känsla av lycka och välbefinnande. Det är ett slags belöningssystem i kroppen, som dopamin, som gör att du uppnår ett tillstånd av välbefinnande.

Det är dock inte bara extra energi och glädje du får av massagen. Hårbottenmassage hjälper även till att minska spänningar i kroppen och har en avslappnande effekt.

Vad gör hårbottenmassage för håret?

Kroppen älskar inte bara en hårbottenmassage, ditt hår älskar det också! När du masserar hårbotten stimulerar du också blodtillförseln till hårsäckarna. Det skickar viktigt syre och näringsämnen ut i cirkulationen, vilket hjälper till att stärka ditt hår och hårväxt. Hårbottenmassage kan också hjälpa till att ta bort eventuella orenheter, smuts och annat från hårbotten, vilket också kommer att ha en gynnsam effekt på håret.

Vi kan rekommendera att du använder en Deep Scalp Borste , som med sina silikonpiggar ger en härlig mjuk massage samtidigt som den rengör hårbotten mycket effektivt. Den kan användas i både vått och torrt hår.

Kvinnan ger sig själv en hårbottenmassage

Så kommer du igång med en hårbottenmassage

Det viktigaste för att komma igång med hårbottenmassage är att anpassa den efter dina behov. Det bör inte ta mer än några minuter. Det kan också ske när du känner för det, till exempel innan du ska duscha, om du har en hårkur eller om du bara slappar i soffan.

Så här gör du

Här är vår guide för att få en bra hårbottenmassage.

  1. Borsta igenom håret väl. På så sätt ser du till att fingrarna eller en hårbottenborste kan glida bättre genom håret. Det är viktigt att använda en bra, skonsam borste eller bredtandad kam. Vi kan rekommendera Curved Paddla Brush , som med sin kombination av nylonpiggar och vildsvinshår kammar håret skonsamt, samtidigt som det fördelar hårets naturliga oljor i hårets längder.
  2. Du kan använda en liten mängd hårolja för att få händerna eller borsten att glida bättre. Annars är det viktigt att börja försiktigt .
  3. Nu kommer själva massagen, här finns det flera sätt att göra det på. Här gäller det att hitta den metod som känns bäst för dig. Vi har samlat 2 metoder här:
intensiv reparende og genopbyggende hårmaske

Sold out
intensiv reparende og genopbyggende hårmaske

Sold out

Cirkulära rörelser

Den enklaste metoden är de cirkulära rörelserna. I grund och botten handlar det om att massera hårbotten i cirklar. Om det görs med fingrarna är det en bra idé att använda alla fingrar för att träffa det största området. Det är viktigt att börja med små, fina rörelser och trycka lätt på hårbotten. Härifrån kan du arbeta dig från pannan upp genom hela huvudet ner mot nacken. Du måste dock se till att dina naglar inte repar hårbotten, eftersom det kan orsaka irritation.

Zig-Zag rörelser

Denna metod kräver lite mer av dig. Du börjar med att placera fingrarna på vardera sidan av huvudet. Sedan låter du dem glida upp och ner i huvudet, där fingrarna flätas samman när de möts på toppen. Du kan även med fördel kombinera de 2 metoderna, där du med zig-zag rörelse även får in några roterande rörelser.

Din hårbottenmassage kan med fördel avslutas med en mer områdesspecifik massage av nacken.

Om du har använt olja i samband med din hårbottenmassage är det viktigt att du tvättar ur den igen med ett schampo. Här kan du med fördel använda schampot två gånger för att säkerställa den mest optimala rengöringen av håret. Efter detta måste du använda ett balsam för att stänga hårstrået. När du sköljer ur ska det helst vara kallt vatten, så att hårstråna sluter sig.

RELATERADE INLÄGG