hår med extensions
blog

Så vårdar du hår med extensions

vid Lotte Lindgren Jun 06, 2023

Läs igenom av Dorthe Kristensen

Frisör och tidigare delägare i den prisbelönta frisörkedjan Zoom by Zoom

Med många års erfarenhet inom frisörbranschen har Dorthe rådgivet många kunder om hår- och hårvård. Dorthe har läst igenom detta blogginlägg för att säkerställa hög kvalitet och professionalism. Detta blogginlägg är professionellt uppdaterat på 16 november 2023.

Innehållsförteckning

Ett mycket enkelt sätt att förvandla ditt hår på, det är med hjälp av hårförlängningar. Men även om förlängningar garanterat kommer att se underbara ut när du går ut ur salongen, handlar det om hur du tar hand om dem från bekvämligheten av ditt hem att hålla dem perfekta.

Du kanske funderar på hur länge hårförlängning håller? Allt handlar om hur din eftervårdsrutin ser ut. När det gäller extensions hår, så är det mycket viktigt att ta hand om dem på rätt sätt.

Tvätta dina extensions på rätt sätt

Det gäller att du ser över hur din hårtvättsrutin ser ut. Även om det är sant att dina extensions kan behandlas precis som du skulle göra det med dina naturliga lockar, finns det några saker du måste komma ihåg på din nästa hårtvättsdag. När det gäller schampot och balsamet så kan det vara bra att byta ut det du har mot sådana som passar för just dina extensions.

De måste också innehålla de rätta ingredienserna för att inte bara hålla dina extensions hår i gott skick utan också låta ditt naturliga hår fortsätta växa hälsosamt. Det betyder att du ska undvika produkter som innehåller ingredienser som sulfater och alkohol, som är kända för att ta bort ditt hår från dess naturliga oljor och i sin tur göra dina extensions mer benägna att bli toviga.

När du väl har fyllt på med rätt produkter kan du tvätta håret utan att behöva oroa dig för hur schampot och balsamet kan reagera mot dina extensions.

Sov aldrig med våta extensions hår

Nu när du är proffs på att tvätta dina extensions är det dags att gå över till hur det ska torka. Även om det kan vara frestande att gå och lägga dig med håret lätt fuktigt, kan vi inte nog betona vikten av att torka håren ordentligt innan du går och lägger dig. Att aldrig sova med blött hår är en tumregel när det kommer till att ta hand om dina extensions.

Om du ännu inte har investerat i en hårtork av bra kvalitet, föreslår vi att du gör det!

Borsta alltid dina extensions med försiktighet

När det gäller hur länge extensions håller och hur du bäst sköter om extensions hår, så är det bra att veta att du bör vara försiktig när du ska borsta dem!

Precis som när du borstar ditt naturliga hår lite för hårt och du ser att hårstrån börjar falla av, kommer dina extensions att börja lossna om du inte tar det lugnt. Det är oundvikligt att dina extensions kommer att uppleva en del trassel, men det är hur du tacklar det som räknas. För det första måste du investera i en kvalitetsborste, vi har flera bra här hos oss! Du måste sedan även följa sekvensen för att börja borsta i ändarna av ditt hår innan du arbetar dig uppåt. Denna metod kommer att orsaka minsta möjliga påfrestning på ditt hår, förlängningar och hårbotten, och håller dem alla friska.

När det kommer till hur många gånger du borstar om dagen, så länge du är försiktig, desto mer, desto bättre. Men om du letar efter en exakt rekommendation, säger vi alltid det första på morgonen, innan du går och lägger dig, före tvätt och efter tvätt.

Kvinna borstar sitt hår

Undvik trassel medan du sover

Även om det inte finns något sätt att stoppa dig själv från att vrida och vända dig hela natten, finns det några praktiska sätt att undvika att vakna upp till ett fågelbo av hår följande morgon. Genom att hålla knutar på ett minimum behöver du inte lägga lika mycket press på både dina rötter och förlängningsbindningar när du försöker borsta ut dem.

Ett av de bästa sätten att hålla dina extensions hår under kontroll över natten är att knyta tillbaka dem väldigt löst innan du går och lägger dig. Om du letar efter en snabb och enkel lösning är det perfekt att sätta ditt hår i en låg hästsvans med en mjuk hårsnodd eller spiralhårband. Vi rekommenderar dig även att sova på ett bambu örngott!

Kvinna sover med örngott av bambu

Separera dina extensions hår varje dag!

Sist, men absolut inte minst, måste du se till att du tar dig tid att separera dina extensions varje dag. Även om detta kan låta supertråkigt och tidskrävande, tar det faktiskt bara några minuter och om du gör det dagligen tar det ännu mindre tid. Du behöver inga verktyg för att göra detta; använd helt enkelt fingrarna för att känna var och en av bindningarna och kontrollera att ingen har börjat trassla sig. Om de har det, försök försiktigt att skilja dem åt – ibland kan du behöva en liten borste eller kam för att göra detta.

Få en 10% rabattkod skickad till dig

Få de bästa tipsen och tricken för ditt hår från Lotte och Nanna 🥰