Kvinna använder volymschampo för sitt hår
blog

Volymschampo: Hur man ger volym till fint hår

vid Lotte Lindgren Oct 23, 2023

Läs igenom av Dorthe Kristensen

Frisör och tidigare delägare i den prisbelönta frisörkedjan Zoom by Zoom

Med många års erfarenhet inom frisörbranschen har Dorthe rådgivet många kunder om hår- och hårvård. Dorthe har läst igenom detta blogginlägg för att säkerställa hög kvalitet och professionalism. Detta blogginlägg är professionellt uppdaterat på 1 februari 2024.

Innehållsförteckning

Välkommen till vår blogg! Idag ska vi prata om hur du kan ge volym till ditt fina hår med hjälp av volymschampo. Vi kommer att guida dig genom att förstå fint hår och introducera dig till volymschampo och ge dig tips om hur du använder det på rätt sätt. Dessutom delar vi med oss av andra produkter och tekniker som kan hjälpa dig att skapa fyllighet i ditt hår. Så läs vidare för att uppnå den volym du vill ha!

Innehållsförteckning

Att förstå fint hår

Volymschampo är ett effektivt sätt att ge mer kropp och struktur till fint hår.

Fint hår kan vara utmanande att styla eftersom det ofta saknar volym och fyllighet. Ett effektivt sätt att tillföra mer volym till ditt fina hår är att använda ett volymschampo. Denna typ av schampo är speciellt framtaget för att ge tunt hår mer kropp och struktur. Med regelbunden användning av ett volymschampo kan du uppnå en fylligare look och skapa mer rörelse i håret.

Typer av fint hår

Tunt och rakt hår kräver en specifik metod för att ge det mer volym. Använd ett volymschampo som är formulerat för att lyfta och ge volym åt håret. Undvik tunga produkter eftersom de kan tynga ner håret.

Fint och lockigt hår behöver vård som definierar och kontrollerar lockarna utan att tynga ner dem. Välj ett schampo som är särskilt utformat för fint hår med vågor eller lockar. Det hjälper till att bibehålla elasticiteten och minska frissighet.

Fint och skadat hår behöver extra vård för att undvika ytterligare skador. Använd ett milt schampo som är utformat för torrt eller skadat hår och som ger näring samtidigt som det återuppbygger styrkan i håret.

Utmaningar med fint hår

Brist på fyllighet och volym är en vanlig utmaning med fint hår. För att få mer volym kan du prova ett volymschampo som ger håret mer kropp och tjocklek. Genom att använda denna typ av schampo regelbundet kan du uppnå en fylligare look.

Snabbt fett utseende är också ett problem för många med fint hår. Att använda ett lättviktsschampo som är särskilt utformat för fint hår kan hjälpa till att minska den snabba uppbyggnaden av olja i håret. Tvätta håret regelbundet med denna typ av schampo för en fräsch och mindre oljig look.

Det kan vara svårt att styla och hålla håret på plats när du har fint hår. Att använda stylingprodukter som mousse eller hårspray som är speciellt framtagna för fint hår kan ge extra stadga utan att tynga ner håret. Prova också olika stylingtekniker som lockar eller uppsättningar för att skapa volym och behålla din stil hela dagen.

Vad är volymschampo?

Volymschampo är en speciell typ av schampo som är utformat för att ge extra fyllighet och volym till fint hår. Det fungerar genom att lyfta håret från rötterna och skapa mer textur och tjocklek. Volymschampon innehåller vanligtvis ingredienser som stärker hårets struktur och ger det ett fylligare utseende. Några av de ingredienser du bör leta efter i ett volymschampo är panthenol, keratin och silikonfria formulor. Med regelbunden användning kan volymschampon hjälpa till att skapa ett fylligare utseende för ditt fina hår.

Hur fungerar det?

Tekniken bakom volymschampo bygger på en unik formula som hjälper till att lyfta och ge volym åt fint hår. Genom att använda speciella ingredienser arbetar volymschampot för att skapa fyllighet och tjocklek i håret samtidigt som det ger långvariga resultat.

Effekten av volymschampo på håret är imponerande. Den specialdesignade formulan tränger djupt in i hårstrået och bygger upp en osynlig stödstruktur som ökar volymen utan att tynga ner håret. Resultatet är ett synligt fylligare och mer livfullt hår.

Så här fungerar volymschampot för att skapa volym i fint hår: Schampots lätta konsistens gör att produkten lätt sprids genom håret. Ingredienser som panthenol och proteiner tränger in i varje hårstrå, återfuktar och stärker. Detta resulterar i lyft vid rötterna och extra fyllighet längs hårets längder - perfekt för dig med fint hår som vill ha mer volym!

Ingredienser att hålla utkik efter

Kollagen är en viktig ingrediens i volymschampo eftersom det bidrar till att öka hårets volym och styrka. Proteiner och aminosyror är också viktiga för att stärka håret och ge det mer volym. Växtextrakt som rosmarin, kamomill och bambu kan främja både volym och textur i fint hår. När du letar efter ett volymschampo finns det flera ingredienser du bör leta efter för att uppnå bästa resultat för ditt fina hår. Nedan följer en lista över ingredienser som kan hjälpa till att skapa volym och styrka i ditt hår:

1. Panthenol: Panthenol, även känt som provitamin B5, är en fantastisk ingrediens som återfuktar håret och gör det mer motståndskraftigt. Den hjälper till att stärka hårstråna och göra dem fylligare.

2. Keratin: Keratin är ett protein som finns naturligt i håret. Det kan hjälpa till att återuppbygga och stärka håret samtidigt som det ger kropp och volym.

3. Silikonfria formulas: Silikon är en ingrediens som är vanligt förekommande i många hårprodukter, men den kan ha en tyngande effekt på fint hår. Därför är det en bra idé att välja ett volymschampo med en silikonfri formula för att undvika att tynga ner håret.

4. Kollagen: Kollagen är en viktig ingrediens i volymschampon eftersom det hjälper till att öka hårets volym och styrka. Det är en proteinbaserad ingrediens som kan göra håret fylligare och fylligare.

5. Växtextrakt: Växtextrakt som rosmarin, kamomill och bambu kan främja både volym och textur i fint hår. Dessa naturliga ingredienser kan ge näring åt håret och ge det ett hälsosamt utseende samtidigt som de förbättrar volym och fyllighet.

6. Proteiner och aminosyror: Proteiner och aminosyror är viktiga för att stärka håret och ge det mer kropp. Dessa ingredienser kan hjälpa till att återuppbygga håret och göra det mer motståndskraftigt mot skador.

När du väljer ett volymschampo för fint hår är det viktigt att leta efter dessa ingredienser för bästa resultat. Ett bra volymschampo kan hjälpa till att lyfta och ge volym åt fint hår samtidigt som det tillför fukt, styrka och fyllighet.

Du kan till exempel prova vårt Grow and Glow-schampo, som ger volym till ditt hår.

Så här använder du volymschampo på rätt sätt

1. Välj ett volymschampo som passar din hårtyp och dina behov.

2. Applicera schampot i vått hår och massera försiktigt in i hårbotten.

3. Skölj noggrant med ljummet vatten för att avlägsna alla produktrester.

4. Använd ett lätt balsam eller conditioner efter behov för att bibehålla hårets volym.

Tips och tricks:

Undvik att gnugga håret för mycket när du tvättar det eftersom det kan leda till skador och volymförlust.
Försök att undvika tunga stylingprodukter som kan tynga ner håret efter användning av volymschampo.
För extra volym, prova att torka håret med ett diffusorhuvud eller använd rullborstar.
Med dessa enkla steg och tips kommer du att kunna uppnå stor volym i fint hår när du använder volymschampo.

Tips och tricks

Undvik att använda för mycket schampo eftersom det kan tynga ner håret. Prova att använda volymbalsam efter schamponering. Föna håret upp och ner för extra volym.

Andra volymgivande produkter och tekniker

Volymspray

Att välja rätt volymgivande spray är avgörande för att uppnå önskat resultat. Välj en spray som är utformad för fint hår för extra kropp och volym. Undvik tunga eller feta sprayer eftersom dessa kan tynga ner håret.

Appliceringsteknik för volymspray:

 • Spraya produkten jämnt i hela håret från rot till topp
 • Använd fingrarna eller en bredtandad kam för att fördela sprayen ordentligt i håret
 • Fokusera särskilt på rötterna där du vill ha mest volym

Undvik att överbelasta håret med volymspray:

 • Applicera bara den mängd produkt som behövs - mer är inte alltid bättre
 • Undvik att använda sprayen dagligen för att förhindra att produktrester byggs upp i håret
 • Tvätta håret regelbundet för att avlägsna överflödig produkt och hålla det friskt

Tekniker för att lyfta roten

Använd en kam eller borste för att lyfta rötterna:

 • Använd en kam eller borste med fina tänder för att lyfta rötterna och skapa volym vid rötterna.

Touping-metoder för extra volym vid rötterna:

 • Dela försiktigt upp håret nära hårbotten för att skapa extra fyllighet och volym vid rötterna.

Förberedelser och eftervård för rotlyftningstekniker:

 • Se till att tvätta och torka håret väl innan du applicerar rotlyftande produkter och använd sedan en långvarig stylingprodukt för att avsluta.

Volymkuddar

Rätt val av volympad beror på din hårtyp och önskat resultat. En rundborstad pad är idealisk för att skapa lyft och volym vid rötterna, medan en texturpad kan ge fyllighet och struktur till längderna.

När du applicerar en volympad i fint hår börjar du med att applicera produkten vid rötterna och arbetar försiktigt in den i håret. Använd sedan fingrarna för att massera ut kudden mot topparna för optimal volymeffekt. Kom ihåg att även rufsa till lite lätt vid rötterna för extra fyllighet.

Det finns både för- och nackdelar med att använda en volymkudde. Fördelarna är ökad höjd, fyllighet och volym, medan nackdelarna kan vara svårigheten att uppnå naturliga rörelser och risken för överbelastning eller klibbighet om produkten inte används korrekt.

Försiktighetsåtgärder och biverkningar

Undvik att tvätta håret för mycket: När du använder volymschampo är det viktigt att undvika att tvätta håret för mycket. Övertvätt kan ta bort hårets naturliga oljor och göra det torrt och sprött. Använd därför volymschampo endast en eller två gånger i veckan för att bibehålla rätt balans.

Möjliga biverkningar: Även om volymschampon är utformade för att ge fylligare hår, kan vissa personer uppleva vissa biverkningar. Dessa kan inkludera torr hårbotten, klåda eller irritation. Om du upplever dessa symtom rekommenderas att du slutar använda volymschampo och kontaktar en hudläkare för ytterligare råd.

Undvik att tvätta för mycket

Välj ett milt volymschampo som passar din hårtyp och undvik att tvätta för mycket. Använd bara en lämplig mängd schampo för att undvika att torka ut håret. Det är också viktigt att undvika att tvätta håret för ofta, eftersom frekvent tvätt kan ta bort de naturliga oljorna och göra det mer ömtåligt.

Möjliga biverkningar

Möjliga biverkningar av volymschampo kan vara uttorkning av hår och hårbotten, överproduktion av talg efter användning och håravfall vid överdriven användning. Det är viktigt att vara medveten om dessa potentiella biverkningar för att säkerställa en hälsosam och välskött man.

 • Torkning av hår och hårbotten
 • Överproduktion av talg efter användning
 • Håravfall vid överdriven användning

Gör ditt hår fylligare med volymschampo

Få ditt hår att se fylligare ut med volymschampo. Detta specialformulerade schampo är utformat för att ge tunt och fint hår mer volym. Använd det regelbundet för ett lyftande resultat som ger ditt hår imponerande fyllighet och rörelse.

Fördelar med volymschampo

Ökad volym och fyllighet: Volymschampot är speciellt utformat för att ge ditt hår ökad volym och fyllighet. Den lätta formulan lyfter håret vid rötterna och skapar en vacker och fyllig effekt.

Minskar tyngden i fint hår: Volymschampo minskar tyngden i fint hår så att det inte ser platt eller nedtyngt ut. Vid regelbunden användning kommer ditt fina hår att kännas lättare och luftigare.

Ger ett lyft till hårrötterna: Med sin unika formulering ger volymschampot ett naturligt lyft till dina hårrötter. Det hjälper till att skapa mer volym och fyllighet redan från hårbotten.

Hur du bäst tar hand om ditt hår

Använd endast en liten mängd volymschampo för att undvika tyngt hår. Massera försiktigt in schampot i håret samtidigt som du skapar god cirkulation i hårbotten. Skölj noga för att undvika rester som kan göra håret tungt och fett.

Är volymschampo bättre än vanligt schampo?

När det gäller att välja rätt schampo för dina behov kan det vara svårt att avgöra om volymschampo är bättre än vanligt schampo. Det beror på de specifika behoven hos din hårtyp och dina önskade resultat.

Volymschampon påstås ge håret mer kropp och volym, vilket kan vara idealiskt för dem med fint eller tunt hår. Denna typ av schampo innehåller ofta ingredienser som hjälper till att lyfta håret vid rötterna och skapa en illusion av tjockare hår. Dessutom kan det också bidra till att minska olja och uppbyggnad, vilket resulterar i mer livligt och lätt hår.

Å andra sidan kan vanligt schampo vara mer lämpligt för dem med normalt eller tjockt hår som inte behöver extra volym. Vanligt schampo är utformat för att rengöra håret och hårbotten utan att tillföra extra volym eller vikt. Det kan vara mildare och skonsammare mot håret, vilket är perfekt för personer med färgat eller skadat hår.

Är volymschampo bra för frissigt hår?

Volymschampo kan vara en effektiv lösning för att hantera frissigt hår. Fnasigt hår uppstår ofta på grund av torrhet och brist på fukt i håret. Volymschampo är utformat för att ge kropp och volym till håret, men det kan också hjälpa till att kontrollera och minska frissighet.

Många volymschampon innehåller ingredienser som återfuktar och gör håret mjukt och silkeslent. Dessa ingredienser kan bidra till att minska frissighet och göra håret mer lätthanterligt. Dessutom kan volymschampon ge extra textur och fyllighet till håret, vilket kan hjälpa till att tämja frissighet och göra det mjukare och mer lätthanterligt.

Det är viktigt att välja ett volymschampo som är speciellt utformat för frissigt hår. Dessa schampon innehåller ofta extra fuktgivande ingredienser, som arganolja eller sheasmör, för att ge näring och fukt åt håret.

Det är också viktigt att komma ihåg att volymschampon inte nödvändigtvis löser alla problem med frissigt hår. Du kanske vill kombinera användningen av volymschampo med andra produkter och tekniker som är utformade för att bekämpa frissighet och förbättra hårets struktur och utseende. Du kan t.ex. använda ett återfuktande balsam eller en hårinpackning, använda en bredtandad kam för att försiktigt kamma håret och undvika att använda värmestylingverktyg som kan torka ut håret och orsaka mer frissighet.

Få en 10% rabattkod skickad till dig

Få de bästa tipsen och tricken för ditt hår från Lotte och Nanna 🥰