Flicka med vackert hår tittar ner
blog

Sant eller falskt? Här är tre myter om ditt hår

vid Kasper Lindgren Mar 28, 2022

Läs igenom av Dorthe Kristensen

Frisör och tidigare delägare i den prisbelönta frisörkedjan Zoom by Zoom

Med många års erfarenhet inom frisörbranschen har Dorthe rådgivet många kunder om hår- och hårvård. Dorthe har läst igenom detta blogginlägg för att säkerställa hög kvalitet och professionalism. Detta blogginlägg är professionellt uppdaterat på 12 februari 2024.

Tre myter om ditt hår

Du har säkert hört flera myter om hår? men vad ska man tro och inte tro på? Det kan vara en djungel att ta reda på vilka myter om hår som man behöver lyssna på och agera utifrån och vilka myter som bara är en ren bluff. Lär känna tre myter om hår nedan.

Orsakar stress håravfall?

Det är sant att stress är bland de vanligaste orsakerna till håravfall. Stress kan påverka hela kroppen och bidra till hormonella obalanser, vilket kan påverka dig både fysiskt och psykiskt.

Stress orsakar håravfall i vissa fall, men som tur är, är det sällan permanent. Håravfall, som orsakas av stress, upphör oftast när du får behandling, där håret börjar växa ut igen. Vill du få fart på hårväxten kan du äta vissa vitaminer eller få hårprodukter som t.ex. innehåller fruktsyra.

Att använda samma produkter minskar effekten

Det är en falsk myt att produkter för ditt hår slutar fungera om du använder samma produkter under flera månader. Om du har hittat några produkter som är som gjorda för dig och ditt hår, sluta inte använda dem.

Ditt hår växer långsammare på vintern

När temperaturen sjunker på vintern hämmar det hårväxten. Däremot kommer du att upptäcka att ditt hår växer ut på sommaren då värmen ökar hårväxten. Det kalla vädret kan också göra att ditt hår blir torrt, kluvet och tovigt. Har du torrt hår nu? Eller brukar du få torrt hår när det är kallt ute?

Ge dina lockar liv genom att använda produkter som är återfuktande – och som innehåller fruktsyra, aloe vera och andra nyttiga näringsämnen som både främjar och återfuktar ditt hår.

Hur du får ditt hår att växa snabbare

Många människor kan gå med drömmen om att få långt, vackert och friskt hår eller kort, vackert och friskt hår. Lyckligtvis finns det några saker du kan göra själv för att öka hårets förmåga att växa:

  • Vitaminer och mineraler
  • Massage
  • Tillväxtfrämjande produkter

Vitaminer och mineraler

Se till att du får i dig tillräckligt med vitaminer och mineraler eftersom de är nödvändiga för att håret ska växa normalt. Här kan kosttillskott vara en bra lösning eftersom de bland annat innehåller biotin som bidrar till att upprätthålla normalt hår. Om du äter en hälsosam och varierad kost är detta inte alltid nödvändigt.  

Massage

Det kan stimulera blodtillförseln till hårbotten om du masserar den regelbundet. Använd antingen händerna eller en speciell borste för detta specifika ändamål. Förutom att hjälpa till att hålla din hårbotten ren och frisk, kan den också hjälpa ditt hår att växa snabbare.

Tillväxtfrämjande produkter

Om du är desperat och vill få håret gjort så snabbt som möjligt, så finns det ett antal produkter som visat bra resultat i förhållande till önskan att öka hastigheten på ens hårväxt. Det kan till exempel vara en serie som Grow and Glow.

Få en 10% rabattkod skickad till dig

Få de bästa tipsen och tricken för ditt hår från Lotte och Nanna 🥰